Pages

Sunday, September 14, 2008

Irdina go to school...


Hari ni hari pertama Irdina ke sekolah.. Sekolah baru dia Fahaheel English School... di antara sekolah yang tertua di Kuwait nie... Sekolah ni tak jauh sangat dari rumah... Jalan kaki pun boleh, tapi dia akan naik bas ke sekolah.. Sebab payah gak pepagi n tengahari nak pi anta n jemput dia kat sekolah.. terpaksa plak usung si adik sekali... Dah la cuaca kat sini kalo tghari, panas cam nak masak...Lagipun bagi dia biasa berdikari.. tak risau sangat dia naik bas sebab, perkhidmatan bas yang disediakan, ada sekali ngan seorang assistant yang akan bawa dia dari bas ke kelas.. dan masa balik, akan pick dari kelas dan bawa naik bas.. rasa selamat la sket ...

Sekolah dia nampak kecik n tertutup jer... tapak perhimpunan dia pun macam sekangkang kera je aku tengok.. mungkin student dia tak berapa ramai... Pepagi kul 8.30 kami dah pegi tuk daftarkan Dina nie... Dia dimasukkan ke kelas Reception R.. Cikgu kelas dia Ms Rania El Eid... Kacukan Lebanese Australian... Muda lagi n moden tul mek arab nie... hehehe... Lepas tu kami terus tinggalkan jer Dina kat sekolah.. Sebab dia pun tak kisah.. Dia dah start sek dari umur 4 tahun lagi kat Smart Reader Manjung tu.. dah biasa.. lagipun, masa first day kat smart reader dulu pun dia tak nangis.. tinggalkan jer... tiba masa balik, baru jemput...


Tapi si adik yang menangis tersedu sedan nak ikut kakak pergi sekolah.. Sampai masuk dalam kereta pun tak renti2 nangis lagi... dia ingat dia pun dapat pergi sekolah gak kot.. hehehe.. belum cukup syarat nak register kat sekolah nie.. 3 tahun 6 bulan kot baru bleh daftar.. dia baru 3 thn 2 bulan.. So, tahun depan la baru pergi sekolah... tapi dia memang tak bleh pergi sekolah lagi sebab kuat nangis.. manja tul... tak tau macam mana nanti... harap-harap tiba masa nanti, dia dah kuat meragam...



So, thats all for today... See u later.. Wassalam...

No comments:

Post a Comment