Pages

Wednesday, September 24, 2008

Salam Aidilfitri...

Selamat hari raya aidilfitri buat teman-teman dan saudara mara tak kira di mana anda berada.. Semoga hari lebaran kali ini penuh bermakna dan mendatangkan kegembiraan yang tidak mungkin dilupakan..

Lebaran kali ini jauh di perantauan.. adehh.. sadiss.. so, sepanjang bulan ramadhan nie aku tak berani nak pasang lagu raya.. kang bukan setakat air mata yang meleleh.. air hidung pun ikut sama.. sapa yang susah.. aku jugak.. baju raya aku n anak-anak dah bawak siap2 dari m’sia aritu.. kaler purple tema taun nie.. tapi sepasang ajerla.. baju jenjalan anak-anak, sebelum datang sini dah beli baru.. so, nak raya ni beli t-shirt sorang sehelai jer sebab intai punyer intai, kedai banyak dah jual baju untuk winter.. baju musim summer dah hujung-hujung.. baju winter banyak ler yang jenis ala-ala kot n baju sejuk.. kat sini, nak shopping pun, entah cap aper yang aku tak pernah dengar.. tapi rege, mak oii.. nak pengsan..Aku pun survey la kot2 nak beli sebijik kasut raya.. masuk la kedai kasut clarks tu.. aku tengok rege sandal yang macam aku pakai tu, Ya ampunnn.. dua kali ganda dari yang aku beli kat m’sia ari tu.. tgk design yang lain lagilah mahal.. eh kensel tak jadi.. last2 aku bedal jer balerina kat Nine West.. Tak la murah gak, tapi still murah ler dari kat Clarks tu..

Hmmm.. dah dekat2 nak raya nie, ada plak masalah nak renew visa. sementara mr hubby dapat working permit n civil id kat sini, aku n anak2 kena la renew visa setiap 3 bulan.. ni dah nak masuk 3 bulan.. kena kuar kuwait pi memana negara dulu, pastu masuk balik.. mula2 plan nak kuar pi Bahrain or Dubai jer pas raya.. n masuk balik kuwait.. sebab tu jer negara yang paling dekat.. ni dah prosedur baru.. nak masuk sana kena dah ada kuwait civil id.. kalo tak, tak boleh pi sana straight dari kuwait.. hanya boleh pi sana dari m’sia.. Masalahnya civil id tu mana nye siap lagi..jadinya, ada berita tak baik n berita baik… berita tak baik, kena gak kuar kuwait dulu.. berita baiknya, kuar kuwait tapi balik m’sia.. huhuhu.. yehaaa.. seronok gak tu.. yang lagi bestnya kalo dapat tiket flight ahad malam nie.. sempat raya kat m’sia.. huhhhh.. best giler.. tapi still tengah tunggu company confirm tiket ada ke tak.. kalo takde, pas raya le baru dapat balik.. tak kisahla asalkan musim raya dok ada lagi.. tapi balik tak dapat la lama.. seminggu lebih jer.. anak dah sekolah.. tu pun budak tu kena gak ponteng seminggu.. so, dalam kepala otak aku ni dah macam2 menu yang aku nak makan masa balik nanti n nak shopping macam2 benda yang aku tak jumpa kat sini.. plannya, nak bawak 2 beg.. satu ada isi, n satu lg kosong.. hehehe.. nak isi brg shopping yg nak bwk balik sini.. buruk tul perangai.. tapi aku tak kire.. jadinya, plan nak wat kuih raya minggu nie, kiv dulu.. kalo dapat tiket ahad ni, takyah la wat kuih.. hehehe.. balik cni pas cuti nanti baru buat kot..

So, kalo aku dapat balik kg, insyaallah aku bgtau nanti.. tapi bagi sahabat n sedara mara, aku mintak maap kalo tak dapat nak jumpa sume org balik kali ni.. sebab suntuk sangat.. nanti kalo balik lama sket, 3-4 minggu ker.. blehla pi ronda2 jumpa sume.. ni balik pun kejap sgt, spare masa nak dok bawah ketiak mama jer.. huhuhuu.. tapi kalo aku jadi balik, kalo kengkawan ada masa blehla jengok aku.. samada aku kat kelana jaya or kat bahau n9.. takder dah tempat lainn..keyla, sekali lagi.. selamat ari raya n maaf zahir n batin wat sume kengkawan n sedara mara yang aku sayang..

No comments:

Post a Comment