Pages

Wednesday, December 03, 2008

Irdina's end of term party...

Minggu ni minggu last for this term tuk sekolah kakak.. pastu cuti sebulan.. nanti 4hb Jan baru start balik sekolah.. Rabu bersamaan 2hb Dis ada party yg akan diadakan di sekolah.. So pihak sekolah mintak contribute crisp untuk anggaran 5 org kanak2.. Last week aku try wat kerepek carrot, ingatkan nak suruh Dina bawak kerepek tu la pi sekolah.. Sedap n berkhasiat.. Tapi malangnya, masa pas masak jer rangup krup krap2.. pastu petang dah lemau.. salah aku yg masak ke, sebab cuaca skang kat sini tgh winter.. taktaula.. mana nak jadi crisp nyer..



penin punyer penin last2 pi supermarket masa beli brg dapur, beli jer pek party mix... kompom tak lemau..

Memang ingat minggu last nak buatkan cupcake tuk classmate Irdina, tetiba ada plak party.. Alang2, aku buat la cupcake tuk menyeronokkan lagi suasana.. itupun kalau depa seronok la ngan cupcake bodoh2 aku nie.. hehehe.. nak wat buttercream, bahan takder.. so, pakai whipped cream jer.. tapi lembik sket la.. jadila.. asal ader kaler2 bagi bebudak tu seronot.. So nie lah hasilnya.. cupcake ceklat yg tak seberapa.. ade 3 version.. first, saje try krim tu.. 2nd, wat jamu ita masa dtg pinjam majalah ptg semalam.. yang 3rd tuk bawak pi sekolah... kelakar kan.. tapi entah kenapa ler aku betul2 minat ngan seni cupcake nie.. ada rezeki, balik msia nak belajar proper sket..



Sampai sini dulu.. Salam....


No comments:

Post a Comment