Pages

Saturday, November 29, 2008

Jalan-jalan friday market...

Minggu ni plan nak pergi Friday Market… dah berbulan-bulan duduk sini tapi belum lagi sampai market yg terbesar kat sini… Macam pekan rabu or pasar malam la kalo kat m’sia… Walaupun namanya Friday market, tapi market dibuka setiap khamis ptg, jumaat n sabtu.. Patutnya thursday-saturday market la kan.. kihkihkih.. Alhamdulillah, semalam dah sampai Friday market nie…

Mula-mula ingatkan kedai2 dia macam kat tapak pasar malam tu.. rupanya nie dia, cam kat stadium.. besar sungguh.. sampai2 jer, taktau nak pergi mana dulu.. kanan ke, kiri ke, last2 pi terus jer… adala agaknya 8 bumbung.. takpun lebih.. setiap bumbung tu, ada kategorinya kot.. ada yg bahagian kain baju n kain ela.. ada yg karpet siap.. ada yg karpet n tikar getah ukur meter.. ada bahagian baju bundle… bahagian perabot… n memacam lagila..

Segala mak nenek ada jual kat sini.. dari kain baju, eksesori, mainan, pinggan mangkuk, baju bundle, brg antik n terpakai, perabot, karpet, tilam, katil, toto n cadar dan memacam lagi… kualiti, ada gak yg ok.. kena pandai pilih n cari.. harga pun bleh main tawar menawar… kalau beli brg banyak, bleh upah pekerja untuk tolong bawakkan.. guna keter sodok ijau tu.. hehehe…

Takderla beli papepun.. Sebab bebudak ni tak meragam sebab penat jalan, upahnya belikan mainan telefon yg ada lagu tuk kakak n senapang ada lampu n bunyi tuk adik… Tapi yg nak tergelak tu, pas tekan tipon kakak tu, kuar lagu arab.. hehehe.. Pastu, beli beberapa helai jubah n selendang yg dikirim oleh member… Sebab banyak sgt barang yg ada, sampai taktau nak beli apa.. hehehe.. next time la baru sopping2… pergi pun saje nak tgk apa benda yg ade… Harga jubah boleh tahan gakla murahnye.. pas tawar menawar dapatla dlm rm50… kualiti kain bolehla tahan.. tapi yg penting bukan made in china ek.. made in kuwait..

Gambar tak banyak sgt ambik sebab dok sibuk tgk kiri kanan, atas bawah sampai naik teleng.. hehehe.. Punyelah penat jalan semalam , pas isyak terus kaboom.. tido.. letih jalan.. Ni pun penat tak ilang lagi.. keyla, See u next time.. Salam…


No comments:

Post a Comment