Pages

Monday, December 15, 2008

Irfan masuk wad...

Salam...

Penat wat kek tak hilang lagi, tetiba irfan pulak kena asthma.. dah ler mr hubby not around.. malam tu tengok still sihat lagi.. cuma batuk sikit2 jer.. tapi ubat dah makan.. tetiba dah nak dekat subuh tu, nampak dah gelisah.. lepas sembahyang subuh terus jer aku gegas ke Kelana Jaya Medical Centre.. sebab tu jer nearest klinik or hospital yang bukak 24 jam.. terpaksa ler pi emergency room subuh2 hari tu...

Lepas checkup, dr cakap keadaan agak serius.. kena admit ward.. adeh, pagi ni plan dah nak balik bahau.. mak pun dah nak balik pahang.. semua plan terpaksa KIV.. nak buat macam mana, dah anak tu tak sihat.. dr cakap kalau nak transfer hospital pun kena pakai ambulans sebab oksigen level dia dah low.. Nak transfer pi mana? aku pun tak tahu.. at last stay jer kat KJMC tu.. at least dekat sket ngan umah mak kalau nak ulang alik..





Alhamdulillah 2nd day, keadaan dia much better.. and 3rd day much2 better.. masuk ward hari khamis (11/12/08) , discharged hari ahad (14/12/08) malam.. Masa 3rd day tu, Wahidah, Zaidi n baby Auni ada datang melawat Irfan kat hospital.. kebetulan Zaidi ada kursus kat KL, so Wahidah pun balik umah ibu dia kat sentul... thanks sebab sudi luangkan masa tuk visit kitaorang walaupun susah gak nak jumpa jalan.. at last ada sorang cina nie yang baik hati tolong bawakkan diaorang ke KJMC...


Alhamdulillah, keadaan makin pulih.. tapi this time, dr bekalkan dengan inhaler n aero chamber.. for treatment n prevention n ubat-ubatan.. thanks for dr syed n friends.. serta nurses n staffs at KJMC yang banyak membantu sepanjang aku kat ward... Aku harap sangat, keadaan camni tak berulang.. ni dah 2nd time dia admitted.. harap lepas ni aku lebih alert dan boleh prevent dari keadaan macam nie berulang.. Wassalam...

2 comments:

  1. cian irfan.. tabahkan semangat yer umie..
    -mr. hubby-

    ReplyDelete
  2. huhuhu.. sedih bangat.. mudah2an dah tak jadi lagi camnie...

    ReplyDelete