Pages

Tuesday, June 03, 2008

Gonna miss my family n fren...

Lately, perasaan aku bercampur- baur..Nak tinggalkan bumi bertuah ni…Macam-macam perasaan ader…Paling besar percentnya, takut ler… Almost 80%..Yang lain2 tu campur2la..

A lot of things to settle down.. Mr hubby not around, he still in kuwait dan akan balik jemput kami ke sana..So, everything on me. Banyak benda nak uruskan. Passport anak2, vaccination for myself and kids (Hep A, Hep B, bla…), translate sijil nikah, lesen International, sign agreement nak sewakan umah kat manjung nie, clearance perabot umah and so on… takut jer kalo terlupa benda-benda penting..dulu dengar kengkawan nak migrate macam best jer..(Nor ke Australia- further study, bawak suami and anak, Anita yang ke Bangkok- Ikut Hisham kena transferred sana)..dah kena batang hidung barula rasa..huhuhu..

The most thing that i cannot imagine is to stay far away from my family.. dah ler jenis suka balik umah parents.. tiap2 bulan sure balik kampung or bandar (coz my parent in law stay at bandar-Kelana Jaya). Ni nak kena balik setahun sekali nie, adehh camner perasaannya. Nak balik banyak kali, takder bajet.. huhuhu.. walau zaman dah canggih, boleh webcam tapi for sure, feel dia lain..

Alhamdulillah semua keja kat ofis dah setel.. nanti senang nak hand over.. but i gonna miss all my friends.. especially yg kat Maths unit ni.. Member2 lama bukan tak ghindu, but dgn diaorg pun memang dah lama tak jumpa.. so tak rase sangat.. yang selalu depan mata sejak 2-3 tahun nie, dah jadi sebati dalam diri.. Waed yg bakal jadi ibu.. tunggu hari jer nie.. hopefully sempat la tgk baby dia.. Our boss, Kak Zah yang dulu cam seram gak aku nak wat2 lawak ngan die, tapi skang dah jadi one of my best pren.. Ina yg sekepala gak ( ada gak bakat wat lawak), Kak Su yang jugak jiran setaman aku, Amal yang nampak cam pendiam( tapi layann), Jem and Nurin yang dah nak pindah ikut suami.. Jem ke Sri gading, Nurin ke KL..Sok2 panjang umo kalo jumpa lagi, sure anak dah besar2.. And for sure yang tambah bilangan askar batalionnyer..Especially Zah and Ina.. Waed pun nak challenge aku. huhuhu..

Lately, aku rindu gak zaman remaja, especially masa form 4 n form 5.. Sejak dua menjak jumpa kengkawan lama kat friendster nie, lagila membara ingatan tu.. next time ler plak, aku story zaman kenakalan kat sek dulu.. Teringat kat Cikgu Isa, the best teacher that i ever had in my life.. Anita pun dah nak migrate ke Bangkok.. Hisham tukar ke Honda sana plakk..Ntah dia dah sampai Bangkok ke kat Parit Buntar lagi…

Nanti dah sampai Kuwait, aku citer plak pengalaman kat sana yer.. Heeee, Kuwait.. dengar nama negara pun dah seram.. Kalo London ko, Aus ke, Paris ke, dengar menarik gak kann..

Keyla, sampai sini dulu.. nanti ada kesempatan aku taip lagi.. Salam...