Pages

Friday, January 09, 2009

Back to school...

Salam..

Irdina dah start balik sekolah minggu nie.. sama juga ngan kengkawan kat Msia.. lepas cuti hampir sebulan... sepanjang cuti ni wat revision sket2 jer.. sekolah pun tak bagi homework.. padahal ni bukan cuti hujung tahun cam kat Msia tu.. just cuti end of term..

Actually, kalo hari2 biasa pun, homework 2 kali jer seminggu.. hari selasa n weekend.. Selasa untuk Matematik... weekend homework tuk writing ngan sebuah buku tuk dibaca... Memang lepak abis.. dulu kalau kat Smart Reader, hari-hari ada homework.. baru cepat belajar.. Kat sini, entahlah.. risau plak nengok dia relaks banyak sgt.. Kang balik Msia, takut ketinggalan.. huhuhu.. kalo homework pun sume pakai hands on jer.. takder buku.. main simpan dalam fail.. Masa ambik report kad nanti, dia pulangkan la balik sume kertas2 yang dia buat kejer kat sekolah tu... Taktau la kalo kat sekolah dia dah abis cover.. Ingatkan dia jer camtu.. Anak member yang dah Year 1 kat Cambridge School tu pun, sama jer.. takder bawak balik homework.. homework pakai kertas jer...

1st day sekolah hari tu, aku lupa pulak nak bekalkan dia ngan sarung tangan.. kesian dia, sejukk.. aku yg dok dlm umah ni pun menggigil.. kat luar sana tu, lagilah.. So, ni gambar possing dia masa tunggu bas semalam...



Sekian, wassalam...

2 comments:

  1. wui..
    pasai famly xder ker..??
    hehe...

    ReplyDelete
  2. weh, ader la.. pasal jenjalan n piknik.. hehhe.. mak budak n bapak budak nak citer aper yer? makan, tido, kejer, nengok tv, ronda2...

    ReplyDelete