Pages

Thursday, January 22, 2009

Bento Irdina, Grilled Chicken Wrap n Roti Sosej Mini...

Salam...

Irdina start pergi sekolah balik pas dua ari cuti.. demam, batuk n selsema.. so, kena la pikir plak nak wat bento ape kat dia.. dia ni dah ler cerewet amat bab makan nie.. so, bento tuk arini... butterfly n star french toast, strawberry ngan susu perisa strawberry, ngan air masak... yang nie, insyaallah dia makan sampai licin... kengkadang pening gak nak pikir bekal budak nie.. kalo bekal nasi, tak payahla.. sure tak makan.. biasa bawak roti, kek or muffin jer.. yg lain, tak jalan... sebab tu la anak ummi ni cekeding...


Pas Irdina go schooling, aku pun pikir plak ler menu arini.. Mr hubby kata tak payah masak.. dia balik lambat arini.. lunch n dinner kat plan jer.. so, tinggal kami anak beranak jerla... makan yg sempoi2 jerla.. Pagi ni aku masuk dapur uli terus doh roti sosej mini.. resipi kak yani kat MyR... So, ni la hasilnya... 'comel' jer kan... macam tuan dia... hehehe...


Ni la baru 2nd time aku wat roti .. sebelum ni tak pernah try.. rasa cam tak jadi jer kalo aku wat roti.. tapi, kalo tak cuba mana nak tau kan... hasilnya, not bad uhhh? Mabrook (congratulation) for me.. jadiknya bento Dina tuk esok, dah takyah pikir.. sebab dia berkenan sangat ngan roti nie...

Pastu, aku terbayang2 tortila kak as.. aku memang dah lama nak wat chicken wrap nie... tapi taktau resipi dia... Semalam aku jumpa resipi tortila kat umah kat as.. aku pun try la guna resipi tu untuk wat wrap dia... wallaa... marveles... even aku wat simple jer.. just letak salad, carrot, ayam yang dah dipanggang, mayo, thousand island, black pepper n sos cili ... sape yg suke sayur lain, bleh la tambah2.. macam tomato ker.. kubis ker... tapi tomato aku tak suke.. n kubis takder dlm esbok... Jom makan...


Mr hubby balik kejer sengeh2 jer... tanya, apa plak aku nyer masak2 arini.. hehehe.. dia bleh tanya roti sosej tu aku beli ker? hahaha... wat klakar plak... nak beli kat mane? aku ni mana pernah pi kedai kalo tak ngan dia... terkejut la tu tengok roti aku yg comel tu.. huhuhu... Tu blum makan chicken wrap tu lagi... pas makan, siap cakap mcm kat kfc... ahakksss... nak pecah perut aku... tq so much la darling for compliment... seronok sangat bile ada yang appreciate apa yg kita masak... tapi Mr hubby nie memang makan tak memilih.. apa yang aku masak dia makan... sedap ker.. tak sedap ker... no komplen... kengkadang tu, aku yg komplen sendiri... huhuu...

Sekianlah tuk hari ni.. Ma'a salama (Goodbye) ... Wassalam ...

No comments:

Post a Comment