Pages

Friday, January 23, 2009

Nasi Ayam....

Salam...
Tetiap hari kefala ku fenin la.. nak kena fikir nak masak afa lah... arini Mr hubby kena kejer... ade inspection kat plant.. balik lambat... selalunya ari jumaat ni ari cuti ku masak dinner.. sebab masa kami kuar beli brg dapur kami akan dinner kat food court/ McD sambil biarkan anak2 main kat indoor playground tu... tapi aktiviti minggu ni terpaksa la KIV.. jadinya bebudak ni wat umah plak cam macam playground... abih tunggang langgang... adoyaiii... Diaorg cakap skang tgh karnival sale kat Kuwait nie.. rasanya kat Dubai pun sama.. tgk kat iklan tv... Disebabkan minggu ni daku terperap kat umah, next week nak ajak Mr Hubby pi beli brg dapur jauh sket.. kat Avenue Mall... kat situ 3 in 1.. Mall, Carrefour n Ikea... kalo tak beli pun, cuci mata pun jadi la kan.. taktau la sale dah abis lum minggu depan..

Tengah hari tadi, masak nasi goreng jer... dinner masak nasi ayam... senang takyah pikir nak matching2 lauk apa... complete set... hahaha... nasi ayamku biasa jer.. takder yg luar biasa... jadinya takyah la yer resipi... kalo nak gak, pi la ronda kat MyR tu.. kompom jumpa yg terkenan di hati... hehehe... lagipun kalo suruh aku bagi resipi payah sket.. aku masak cecampak jer.. sume men agak2.. asalkan tahu bahan apa, cukup la... tak reti nak bgtau kuantiti bahan2 dia... tapi kalo baking membaking tak blehla wat camtu kan... kang ntah apa plak yg jadi... kalo baking membaking aku musti ikut arahan... nak tambah or kurang sket2 tu bolehla kan...

Jom makan... Sekian, Ma' Salama (Papaii) ... Wassalam...

No comments:

Post a Comment