Pages

Sunday, January 18, 2009

Picnic at Egaila ...

Salam...

Hari jumaat kat sini cuti.. so minggu ni ada plak plan nak pi picnic kat Egaila ... Ada 7 family yang sama tempat kejer ngan Mr Hubby akan berkumpul bersama.. time macam nie la nak kenal2.. kalau takde aktiviti mcm nie masing2 tak kenal.. Geng ibu2: Kak Ida, Ima, Ros, Waheeda, Saidatul, Ita n aku... Geng bapa2: Zubir, Sabri, Syed, Yusmin, Wan n Mr Hubby...

Kami sampai dlm kul 10 pg.. tapi masa sampai, geng2 1st trip dah sampai dulu.. kaum2 bapa dah start idupkan api nak wat bbq.. ibu2 dok perati n main kejar2 ngan anak2 yg dok main kat playground nie... best jugakla kawasan nie... tepi pantai.. ada playground.. toilet (mandi pun bleh).. surau.. n port lepak2.. nak bawah pokok pun ada.. nak open air pun ada.. tapi sebab ada yg bawak anak kecik kami dok bawah pokok... tapi sejuk n windy...

Bebudak bukan kemain seronok main... dahler ada playground.. kat pasir plak tu... dok main ceduk pasir la jadinya... masa kaum bapa pi semayang jumaat, kaum ibu apa lagi.. bersidang ler.. hehhe.. mula2 cam malu2 jer.. masing2 dok jaga anak memasing.. tapi bila dah start enjin.. yuhuuu.. here we go... pokpek2 tak abis.. geng bapa tu dok sibuk sewa sisha tu.. entah macam2 perasa.. stoberi pun ader.. sib baik Mr Hubby tak layan benda2 camtu.. huhuu..

Menu... BBQ ayam, udang n daging... mee rebus muar, sandwich, mashed potato n coleslow, choc cupcake, nasi goreng, roti jala, ceklat, kerepek kentang, air buah n air mineral... kebetulan besday salah sorang budak2 tu.. sambut ler sekali.. Kami balik dlm kul 3 ptg.. Penat gak main kejar ngan budak2 nie.. tapi best dapat jumpa kengkawan.. gambar geng2 ibu lupa plak nak ambik.. sebab asyik sangat borak..

Sekian ler tuk hari nie.. Wassalam...

No comments:

Post a Comment