Pages

Thursday, January 01, 2009

Selamat Tahun Baru 2009 n Selamat Tinggal 2008.....

Salam...


Selamat tinggal 2008... banyak pengalaman suka duka yang aku dah tempuh sepanjang tahun n 2008... Pabila 2008 hampir melabuhkan tirainya, Irfan kena masuk spital sebab asthma... menggelabah gak aku sebab Mr Hubby not around.. Nasib baik Irfan cepat recover... aku berdoa agar keadaan macam nie tak berulang lagi... Awal Muharram aku sempat sambut di PJ.. tapi New year sambut kat Kuwait jerla... dengar2 ada bunga api kat Al-Kout.. tapi tak pergi pun tengok.. sebab Jet Leg aku tak ilang lagi... Syukur alhamdulillah bebudak ni tak buat hal masa on the way balik sini kelmarin n alhamdulillah jugak perjalanan agak lancar.. Sampai airport Kuwait, Mr Hubby pun dah tunggu...

Semoga tahun 2009 aku akan lebih baik dari tahun 2008 dari semua aspek... sebagai hamba Allah.. sebagai isteri.. sebagai ummi.. sebagai aku... dan sebagainya... hehehe.. dan Semoga rezeki makin murah.. kesihatan suami, anak2 n aku makin baik... Semoga apa yang diimpikan n azamku kan tertunai dan menjadi kenyataan... Azam ku? hehehe.. biarlah rahsia... tapi yang paling utama nak kurangkan berat badan (azam selepas bersalinkan Irfan yang masih blum tercapai) n hilangkan jerawat yang makin bertapak kat muka aku nie... tensen tul... berat badanku jadik masalah sejak aku pakai implanon nie.. geram tul.. sebelum pakai implanon dulu merasa gak cam anak dara walaupun tak slim mlim... huhuhu..

Buku yang aku baca tuk penutup tirai 2008... Shopaholic n Sister by Sophie Kinsella... Mr hubby cakap macam kenal jer siapa Shopaholic tu... hehehe.. mengata aku ler tu.. lagi satu azam aku, nak alah membeli menang memakai.. wakakaka.. tapi ikut bajetku la kan.. takpun, bajetku yang disponsor oleh Mr hubby ku.. wakakaka.. Wish list aku memang panjang... tapi tak nak la pakai kredit kad... Lagipun, kad kredit pun aku dah takder.. dah terminate sume sblum dtg sini... aku ni spesis, biar lambat asal dapat...n cita2 tinggi.. hehehe.. hutang2 nie, seram la... takut tak terbayar n over limit...

Bil2 n resit yang aku sopping2 kat Msia dulu belum update lagi.. pastu nak claim kat Mr hubby... hehehe.. jgn mare... Tu blum claim percent bonus yang Mr Hubby dapat ag... Ampunnn darling... Untung2 bleh sambar handbag LV or Gucci... Ahh.. gurau2 jer... tapi kalau my darling nak bagi, Syukran jazilan...

Sampai sini dulu... Wassalam...

3 comments:

  1. salam singgah...:)//ooo dok kuwait erk...jd org minyak ker? heheheheheh...salam tahun baru juga...akak link jugak ya :)

    ReplyDelete
  2. Salam dari KJ-PJ...Bila tengok movie trailer for "Confessions of a Shopaholic," based on the bestselling novel by Sophie Kinsella...agak lucu juga...Tapi real life tak gitu kot...Allah knows best...from http://ahlikariah-mny.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. to k azie: thanks sebab sudi singgah..

    to abah: baca buku dia pun kelakar gak.. dah banyak buku sophie kinsella ni ayu baca.. sume best2.. bab shopping tu, hehehe mudah2an takderla sekronik tu.. :)

    ReplyDelete