Pages

Sunday, February 01, 2009

The Avenues Mall...

Salam...

Setelah program jenjalan asyik tergendala jer, alhamdulillah minggu ni (lepas semayang jumaat) sempat la kuar jenjalan ke The Avenues Mall... 3 in 1 mall... Mall yang bersambung ngan Ikea.. dan dalam dia ader Carrefour... boleh tahan la jugak besar dia.. kalo jalan pusing sume memang penat ler jugak... walaupun dia 2 tingkat jer... aku jalan mana yang aku nak pegi jer.. Ikea pun tak sempat masuk.. sebab dah tak larat... Kedai2 pun banyak yang branded2... kalo kat msia ni, aku tak masuk pun kedai2 nie... kat sini pun aku tak masuk gakk... belum sampai taraf.. huhuhu... Ralph Lauren, La Coste, Massimo Dutti, Guest, Gap, Clarks, Zara, MAC, Boitherm, Loccitane, Coast, Forever 21, Debenhams (mcm parkson la..) ngan pelbagai lagi designer nyer butik... aku masuk carrefour jer... hehehe...

Dari luar... Kat dalam... Jenjalan bawak bebudak nie... tau2 jerlah... penat kang mulalah meragam... Irfan, baru jalan sket dah bunyii.. entah apa lah yang dia ngamukkan ntah... tetiba nak bantal busuk.. sib baik ler aku bawak gak sorok2... sebab dia dah ngamuk terpaksa la bagi.. tak malu tull... usung bantal busuk... kalo tak bagi kang, mau nangis sampai semput plak... aku jugak yg susah kan... terlebih manja la budak sowang nie... geram pun ada... anak saper la niee yg sonok sangat pas dapat bantal busuk...


Aku takderla shopping pape sangat pun.. beli baju anak sehelai dua.. pastu beli buku resipi n brg dapur sket kat carrefour tu... len kali la aku entry buku2 tu key... survey2 gak tgk Kenwood chef titanium n Kenwood major titanium kat Carrefour n Al Ghanim Electronics... lebih kurang gak rege kat msia... takyah ler beli kat sini.. wat leceh nak bawak balik jer... BM tak banyak pilihan pun... aku cari blender nyer bekas yang tuk blend dry tu... aritu masa aku pegang, jatuh n pecah... takder plak jual single... kalo kat Giant dulu biasa jumpa... kat sini langsung tak nampak bayang... agaknyer nak suruh aku beli food processor Kenwood yang baru kot... muahahaa ( gelak hero kg dusun).. insaf.. cepat insaf... kater takmo shoppingg... hehhee... benda berfaedah, aper salahnyer kan.. tuk keharmonian umah tangga gak... wakaka... ayat jarum nie...

Sape ade idea yang mana lebih ok? tv LCD or Plasma? sebab kat sini tv plasma cam murah jugak... tapi lcd cam mahal la pulak... kenapa yer? ke memang camtu? aku ni dah ler buta sket bab2 teknologi nie... saper yang tau, tolong bagi guide sket...

Keyla, sekian jalan2 tuk minggu nie... Wassalam..

7 comments:

  1. aymy,
    beli dua2,hahahaha. Pastu hadiahkan 1 kat Akak, dpt pahala bnyk wei sedekah kat orang ni :P

    ReplyDelete
  2. wahh sopping mopping! ker mopping jek. hehehe! jiya slalu mopping2 jek lantai plaza2 kat sini. hahahaha!

    ReplyDelete
  3. Kak LG: nanti sok2 aymy search gambar kat google, aymy anta kat akak wokehh.. hehehe..

    Jiya: Mopping jerla jiyaa... berkilat lantai avenue tu you...

    ReplyDelete
  4. hmmm rasa cam kat malaysia jer ayu... (tak tau hyper market tu datang dari luaq sebenarnya!)

    ReplyDelete
  5. To Irra: lebih kurang jer irra... tapi shopping kat msia lagi best kut.. lagi banyak pilihan...

    ReplyDelete
  6. syed kata Plasma lagi bagus...

    ReplyDelete
  7. ooo gitu... jom ramai2 pakat pi beli... aritu tgk kat Lulu murah gak... kat city centre tak sempat tgkk...

    ReplyDelete