Pages

Monday, February 16, 2009

The ESF Sports Day... (Reception Class)

Salam...

Citer ni, citer minggu lepas... Hari sukan Irdina... Wat ari sekolah.. hari Ahad... Sukan ni just tuk Reception Class jer... sukan budak2 besar, wat ari lain... Mr Hubby kena kejer... terpaksa ler aku n Irfan jer pergi... Mula2 tu ingat tak larat gak nak pergi sebab demam aku tak berapa nak baik betul... tapi kesian plak kat Irdina... Kang sumer parents datang tgk anak dia, dia takder saper2 plak... Aku gagahkan jugak ler pergi... Sekolah dia tak jauh dari umah... menapak jerla... Sebab tu kami pilih sekolah ni dulu, sebab dekat ngan umah.. bile2 emergency, kalo Mr Hubby takder, aku bleh pi jalan kaki jer...



Actually, Cambridge School yang well known namenya pun ader kat Mangaf nie, tapi kalo nak menapak memang semput la jugakk... Tapi Cambridge ni sek baru.. nampak moden sket... nak compare ngan The ESF nie, memang ler jauh beza... dari jaman 1968 lg dah bukak dah... Mase time perang aritu dah hancus lebur dah sek nie.. Kena la wat balik bangunan sumerr... Sek, ni antara sek yang tertua n establish kat Kuwait nie.... tak kisahler sekolah memana kann... Nama tak penting, janji bebudak belajar ok, cukup... anyway, balik Msia nanti banyak benda nak kena catch up, tak kire sek apa pun kat sini.. silibus sure la dah tak sama...

Sambung citer sukan... Irdina dok dalam umah biru... masa aku sampai, dah terlepas satu acara yg dia take part.. acara lari berhalangan... tapi sib bek ader lagi satu acara... kepit bola ping pong kat celah kangkang sambil loncat2... kelakau pun ader nengok bebudak ni melompat.. sib budak2.. nampak comey la jugak kan.. kalo mak budak n bapak budak yg loncat2 tu, kan ke naya.. tapi ader gak acara lari n patah balik tuk parents... dua2 acara tu, ader parents yang tergolek dokkk.. muahahaha.. jahat tul aku tergelak besar... tapi masa kejadian, aku senyum2 sipu jerla... kahkahka..
Nak upload video ader masalah ler pulak.. len kali aku try upload lagi...

Rumah biru dapat ler naib juara.. dapat le medal n jajan.. hehhee.. naperla bagi jajan ekkk.. bagi ler biskut kerr... agaknya sajer kot.. sebab ari sekolah biasa, jajan n ceklat tak digalakkan wat bekal.. sebab dia nak galakkan pemakanan sihat.. kirenya arini dia kasi can ler kott... hehhe.. nasib baik aku datang gak, sebab ramai gak parents yang datang.. kalo tak sian budak dina tu... hehehe...
Sekian, wassalam...

No comments:

Post a Comment