Pages

Thursday, February 26, 2009

Kuwait's National and Liberation Day...

Salam...

Arini public holiday... hari kemerdekaan Kuwait... So, lunch hari nie heavy la sket... sebab Mr Hubby ader kat umah... lagipun dah banyak ari tak makan nasi putih n lauk pauk... disebabkan semalam aku berjaya sampai ke kedai Asian ngan kedai Thai kat kuwait city, berkobar2 la nak masak lauk pauk Thai nie.... Kerapu tiga rasa, kailan ikan masin ngan tomyam campur... Tuk dinner, baru aku tambah telur dadar sebab ikan dah nak abis...




Sebenarnya ikut tekak aku nie, nak tambah lagi lauk udang n sotong celup tepung ngan telur dadar... jadik cam menu yg biasa makan reramai kat kedai... tapi memandangkan kang Mr Hubby pening nak makan memacam, aku KIV dulu... sebab Mr Hubby ni makan simple... takyah lauk bebanyak... sejenis lauk n sejenis sayur dah cukup kat dia... aku ni jer yg suka makan lauk... hehhe... tapi disebabkan esok ngan lusa pun aku nak attend acara makan2... So arini mkn kurang sket takper, sok lusa boleh cover... hehehhe... Esok, piknik plus BBQ kat Agaila cam aritu, with geng2 yg same... Lusa plak ader Spring BBQ kat Al-Ahmadi, ngan malaysian2 yg ader kat kuwait nie... banyak acara wat minggu ni sebab Kuwait cuti 4 hari sederet... dari Rabu sampai sabtu... Ahad baru start kejer balik...

Tuk makan2 esok, nanti la aku wat report key... sibuk sket kali nie sebab, tuk acara esok turn my family ngan family ita tuk prepare bahan2 n barang2 tuk BBQ... yg makanan lain2 Pot Luck jer la kan... Sekian, wassalam...

4 comments:

  1. salam ...k ayu nak lembutkan roti canai 2,lepas dah dbulat2kan wawa perap ngan minyak masak n perap.wawa wat murtabak cam gitu ler..masa nak tarik 2 senang sket....

    ReplyDelete
  2. wawa, aritu k ayu perap pakai merjerin jer... agaknyer lum cukup perap or kurang marjerin... nanti, k ayu cuba lg pakai minyak... tenkiu ekkk.... wawa, maner alamat blog nieee? jgnler rahsie2... hehhehe...

    ReplyDelete
  3. nak ikuttt BBQ kakkkk!! syokkk nyer BBQ

    ReplyDelete
  4. jom ikot... tulun kipassss.... biar sampai berpeluh ketiak... wakkaka...

    ReplyDelete