Pages

Saturday, February 28, 2009

Lepaking at Al-Ahmadi Garden...

Salam...
Acara lepak ngan geng MAK nie bermula kul 9 pg... Ni la pes time kami jumpa Malaysian yg lenlain kat Kuwait ni dlm acara lepak2 nie... sebenarnya setiap Khamis mlm ader jer acara lepak2 ni kat embassy... tapi lum pernah sampai... So, ni jugakla pes time aku jumpa Kak Na yg selama ni dok ber YM... Kak Na yg dah 4 thn dok sini la, byk bagi guide kat aku... yang bagi direction sampai membolehkan aku sampai ke kedai Asian n Thai kat Q8 City nie... hehehe... Tq kak Na... Lap u... Sblum terlupa, nak ucapkan tahniah tuk Kak Na sebabbb.... aku tumpang gumbire... hehehe... K Na, tau sendiri la kan... kalo tak silap la info dari Mr Hubby tu.... Jgn salah owg udahhh...


Kat sini kenal ramai akak2 baru... tapi masalahnyer tak sempat nak borak lelama... kami kroni2 yg 5 family yg datang ari nie, sume ader anak2 kecik yg dok sibuk nak main kat playground nun... dah ler port lepak2 ni jauh dari playground... nak lepaskan bebudak tu main tanpa observation tak berani lah kan... sebab memang dari port lepak tu takkan nampak kelibat anak2 yg main kat playground nie... kalo kat Agaila semalam, port tu still bleh nampak kelibat anak2 yg memain tu.. takder la risau sangat...

Anak2 aku tu sanggup taknak makan, asal dapat mainn... tapi sempat jugakla suap nasi lemak skett.. tak bagi main kang, mau menangis guling2... lagipun tak logikla pulak dah sampai taman, bebudak nie just nak dok sajer2 kan...lepak2 cam kaum ibu nie... dah nature bebudak... nak mainnn jerla... adehhh... serba salah... masa awal2 tu, kaum bapa nak idupkan api... sure la kami kaum ibu kena mengasuh... masa time break semayang jumaat pun kami kena mengasuh jugak... sempat dok makan2 kejap n borak2 sket jer... jgn la akak2 tu ingat kami sombong ker aper ker... kalo playground tu depan mata, kami biar jer bebudak tu mainn... ni jauh sangatt... memang aku tak konfiden nak tinggal camtu jer... ngan owg yg ramainyer lagi... yela umor baru nak masuk 4&6 thn... kalo dah sekolah rendah ker, yakin la sket kan... memang kat sini thp keselamatan, contohya cam kes culik2 nie, memang agak terpencil... agak2 dia boleh bawak diri, biar jer dia main... insyallah tak apa2... tapi kang takut dia terjatuh ker, nangis ker, bergaduh ker, apa2 ker... bukan bleh dengar n nampak dari port lepak pun... tu yg aku cam tak berani nak tinggal bebudak nie...

So, next time jumpa geng2 MAK nie, kami akan usahakan supaya dapatla spend banyak sket time nak borak2 n kenal2... Jgn la ader yg bersuara plak kater geng Malakoff ni sombong2... risau gak kann... that's not true tau... tak kenal maka tak cheeennta kannn... hehhee... dan harap organizer bleh arrange tempat lepak n tempat main2 tuk kami yg ader anak2 yg blum berapa nak besar lagi nie, tak jauh dari pandangan mata kami... supaya senang kami nak borak sambil perati bebudak ni main2... Makanan banyak... tak termakan... hehhe... Nasi lemak sambal udang besar (sedap sehh), BBQ plus pot luck....

Garden ni besar dari Agaila... bestt... ader plak mini zoo... patutla sampai2 kat gate 5 tu, idung aku dah cam bau semacam... tanyer ita, naper busuk ekk kat sini? OOOO ader haiwan ghupenyer... so, kesongehan n kesensitifan idung anak aku tu ikut saper ekkk... hehhehe...next time kroni2 nak try plak wat agenda kat sini... hehhe... jom layan gambor....












Untuk geng2 MAK... Insyaallah, panjang umo jumpa lagii... Sekian, Wassalam...

6 comments:

  1. alah kak ayu apasal cite kek pisang lak.....nih yg buat xtahan nih....nasib ari tue dpt songlap cekodok 2, 5 biji....dah balik brebut ngan yusmin lak....lepas nih nak cari pisang wat cekodoklah....yummmy ....yummmy

    ReplyDelete
  2. syok sesekali jumpe geng2 mak kan...sure borak tak hinggat donia...

    ReplyDelete
  3. wah nampak sedap jer kek pisang tu? erm.. letak la resepi..

    ReplyDelete
  4. To Wawa:
    nanti2 ader stok pisang, k ayu wat lagi ekkk... nanti k ayu suruh Izham pos kat Yusmin... hehehe...

    To Sha:
    Betul3... borak2 sampai tak hengat donia... wakaka...

    To Kak Ida:
    Nanti ayu letak keyyy... sabor yer baby dlm perut tue, nanti auntie letak tauu... hehehe...

    ReplyDelete
  5. seronrotnyerrrrrrr.... kan aymy kan.... hehehe.. cantik la garden tuh , x kene marah ker main bakar2 kat situ.... mcm dijaga jer garden tuh.... ke tempat main bakar2 mmg dh disediakan... ehehe

    ReplyDelete
  6. k ana, men bakar2 boleh... tapi jgn atas ghumput jer....hehehe...

    ReplyDelete