Pages

Friday, February 20, 2009

Tag From K Intan... Jariintanku...

Salam...

Ni ler my first assignment... lum pernah kena tag.. pes timer... heehehe... Tag dari Kak Intan@jariintanku... So, ni aku jawab yer... Pi ke File/folder no 6... then ke gambar yg ke-6... Citerkan sket pasal gambar tue...

So, aku pergi dulu ke folder picture... sebab kalo aku ambik terus folder yg ke-6 dlm my document ker, my computer ker takder gambar dlm folder2 kat situ... dalam Folder My Picture baru ler aku pi ke Folder no-6 yg ada dlm Folder My Picture nih... Folder yang ke-6 ni, folder gambar2 yang aku dah edit... Gambar yang ke-6 dalam folder ni ialah gambar nie....


Gambar my first kek yang aku wat kat padang fasirun nehh... Resepi dia aku amik kat MyResipi ler... Resipi oleh . Topping kek ni pakai ganache... aku deco sket pakai whipped cream.. ni la pertama kali aku guna nozzle wat deco n jugak wat ganache yg betul2.. tengok tulisan kat tengah2 tu pun dah tau... lambang love aku tu pun tak betul bersambung.. sebab tangan dok ketaq pes time pegang nozzle... Sebelum ni, kek coklat aku, sume main simbah coklat masak cair jer kat atas dia... hehhehe.. Alhamdulillah kek yang aku buat ni menjadi dan aku wat bekal tuk Mr Hubby n Irdina... dan sejak inilah my journey of the cake decorating begin... hehhehe... begin jerla.. sebab sampai skang pun, tak sampai ke mana ... hehehehhe..

So, kena pas tag ni tuk 6 orang gak... aku nak bagi kat:


1. Dr. Cumie - Me & My Story...

2. Erny Sabrina- Erny Sabrina Memory...

3. Kakti -My story...

4. Fieda- Fatin & Farah Diary...

5. Suzie- Life in Aussie...

6. Irra- Irbika cikebumbum...


Tapi kalau busy skang, takperla... nanti2 bile free boleh buat... n kalau yang dah pernah buat tag nie, abaikan jer la homework nie yer... Tapi sesapa yang tak pernah buat n nak buat, silakan... amatlah dialu-alukan yer...


Sekian, terima kasih...

No comments:

Post a Comment