Pages

Monday, March 09, 2009

City Centre Salmiya n My New Toys....

Salam...


Sambung jenjalan part 2... hehhee... pas balik dari Zoo terus pi Salmiya nyer City Centre... Pas bebudak tu main outdoor, kat City centre nie main indoor plak... ader tempat main Future Kids... kat sini gak ader tempat main bowling... dah lamer dah tak main... teringin nak main, walaupun tangan ni pengkar... tak bedung... hehhee... tapi dah petang nie... lain kali la plak... dah puas main, kiter ronda2 kedai2 kecik kat bawah... aritu datang tak sempat nak nengok kedai2 dia... pastu bleh pi semayang kat mesjid sebelah dia... gambar kat bawah ni, di amik depan mesjid tu... singgah semayang asar kat situ...


Kat sini banyak kedai kecik2 jual kain baju, tudung/selendang, mainan dan lain2... cam ala2 souq (bazar) la... kat dlm building dia pun ader, kat luar tepi2 dia pun ader... yg main supermarket cam ala2 carrefour/giant pun ader kat dalam dia... banyak pilihan gak barang2 kat sini... barang2 letrik pun banyak... n harga pun reasonable... irdina n irfan beli mainan kat kedai2 bawah tu... mainan masak2 tuk anak dara tu, ben 10 tuk teruna tu... pastu terjumpa plak salah satu eksesori costume yg Irdina kena pakai Rabu nie... beli la jugak... sib baik tak mahal sangat... pasal costume Irdina, nanti tiba hari dia, baru kiter cerita wokeyy...

Hehehe, Dina n Irfan dapat menan... Ummi dia dapat aper ekkk? jeng jeng jeng... Dapat pengukus... hahahha... wat saspen jerkan... tapi kecik jer la... setakat loyang 8 inci tu boleh la nak masuk... sebab dah ternampak, ambik jerla... aritu puas cari, tak jumpa2... yeyyeeyyy, pasni bleh wat kek kukus, kek lapis, apam, pau, ikan stim dll...

Sebenarnya, pagi tu ader wat lawak ngan Mr hubby... aku cakap, " sejak seminggu dua ni rase tak sedap ati jer "... "naper?" Mr Hubby tanya... "Rase tak sedap ati sebab takut sales Mr Kenwood abis or dah ader owg kebas..." huhhuhu... mengekek ler darling ku iteww... masuk city centre pi nengok lagi... still ader sales itew... Kenwood Major Titanium tanpa eksesori ader, yg ngan eksesori pun ader... rege lebih sket dlm rm 3-4 ratus yg ader eksesori tu... rege still murah dari msia untuk yg ader eksesori tue... banyak jugak ler beza... tu kalau compare ngan rege end of last year kt msia... sekarang, kalo kat Msia dah murah aku tak sure la kan...

Aku dok belek2 tu entah ke berapa kali, Mr Hubby tanyer... nak ker? nak yg maner, tanyer dia lagi... hehehhe... tq lalinggg... alang2 darling dah pelawaa...
mustilah major titanium kann... tenkiu.. tenkiu.. tenkiu... Mr Hubby sakat aku, kater ni adiah terakru tuk semua event sepanjang tahunn... huhuhu... anniversary, besday, bonus last year dan lenlainnn.... ahakss... boleh ker camtu ?... takper2, nanti runding lain... hehehe... Mr. Hubby gelak2an jerr... anyway sekali lagi, syukran jazeelan yer laling... mudah2an bertambah murah rezeki... lagipun benda ni kalau berjaga elok2 berpuluh tahun boleh tahan... insyaallah aku tak akan siakan2... moga2 kek2 aku kan bertambah gebus... jgn badanku yg memang dah gebus ni bertambah2 gebus udahh... huwaaaaa....

Syukur alhamdulillah, akhirnya Mr Kenwood Major Titanium berjaya sampai ke umahku... penuh satu bonet... kotak pengukus pun kena letak depan.. tak muatt... berat dah tentu la kann...

Eksesori dia...
Glass jar ni berat sehh...

Glass multi mill nie ader 4 balang ngan penutup dia...


Multi food grinder ni ader 3 mata...

So, sekianlah pameran tuk arini... Sekian, Wassalam...

5 comments:

  1. wohoooooo... kemai seronot dpt toys baruuuu... hehehe.. pasni senang ler yer dak aymy nk menggayakan... alahai bila la nk dapat nih Cik kenwood tuhh..

    ReplyDelete
  2. Ayu...murah lah tuh..untungnyer kau...Kalu kat cni mahunya beribu ....hehehehe....lepas nih boleh la wat kek sedap2..tahniah la berjaya gak memujuk hubby..hehehhe....

    ReplyDelete
  3. kak ana, sok2 ader rezeki insyaallah dapat ler tue...

    Erny, yg 3-4 ratus tu beza rege major titanium yg ader eksesori ngan yg takder... bukan rege dia 3-4 ratus tau... hehhee... rege memanggggg boleh tahannnn lerrrr... tp still murah dari msia..

    ReplyDelete
  4. salam aymy..
    park kt dubai ni kebanyakannya best2 belaka, besar2 n cantik. antaranya..
    Al Mamzar Beach Park - ada pantai, boleh mandi manda, picnik, playground.
    Zabeel Park - view hijauan, tasik buatan, ada playground utk kids,blh picnik etc.
    ada byk lagi,
    aymy leh tgk sini, http://www.dubaitourism.ae/EServices/Lists/ParksinDubai/tabid/152/language/en-US/Default.aspx

    kalau aymy nak ronda2 sekitar dubai boleh naik The BigBus Tours. kena spent masa 2 hari la kalau tak, rugi.
    tiket bas ni valid dlm masa 24 jam,
    bas ni akan singgah mall, beach, muzium dan byk lagila. aymy kena pndai2la pilih tmpt nk sggah,
    kalau nk sggh semua xsempat semuanya.
    aymy boleh tgk kat sini, http://www.bigbustours.com/eng/dubai/default.aspx
    ok, kalau ada apa2 nk tnya, boleh tnya tp akak xla xpert sgt, insyaaallah setakat mana yg tau..baii.

    ReplyDelete
  5. ehemmm kak.. jan lupa pos kek kat jiya skali yerkkk!! kehkehkeh!

    ReplyDelete