Pages

Sunday, March 29, 2009

I'm Back.... Fish Fillet Grilled Salad, Pajeri Terung, Ayam Goreng Kunyit...

Salam...
Pekabar semua? Harap semua family n frens sihat2 selalu lah yerr... penat aku lum ilang... baju pun masih manyak round lagi nak kena basuh n lipat maa... malasss tull... hehhee... alhamdulillah cuti berjalan ngan lancar... thanks to Kak Moi n Zaiy yg banyak bg info sebelum pi aritu... n to Kak Moi, sorry la sebab asyik sms kacau daun... hehhe... report jenjalan menyusul... sabo yerr...

Lepas puas cuti masak2, smalam n arini dah start perasap dapur balik... sib baik periuk kuali aku tak berkarat... tapi memang dah berabuk... hehehe... start enjin kena slow2 n steady key... masak cecampak jerla kann... brg dapur dah pi update semalam... beli sket2 jer, sebab seminggu dua nie insyaallah nak balik tanahairku... tunggu Mr Hubby kompom tiket dulu... miss my family n frens kt Msia so muchh... alhamdulillah urusan tuk dapat dependant Visa dah siap... dah dapat pagi tadi pas Mr hubby meleleh peluh turun naik bangunan imigresen Kuwait tue... mau dekat 20-25 org dia berurusan tuk setel semua... dari bos kecik, sampai ke bos besor... adoyaii, sian Mr Hubby...

So arini masak lauk feveret Mr Hubby... Pajeri... Nenas takder, belasah terung jerla... goreng ayam kunyit... dah ler... dia makan lauk 2 jenis jerr... satu sayur mayur.. satu agi lauk pauk.. masak lebih sket, sure tak luak.. yg senang kejer, aku lerr... hehehe... untuk aku, just grilled kan filet ikan n wat salad... malas makan nasi sebab program diet aku dah hancur sepanjang jalan2... mane tak, jalan2 cari makann... hehhe...



Rupanya anak daraku itew suka la plak ngan salad tue... baru la aku tahu... nampak sangat ummi dia nie tak prihatin... esok dia nak bawak bekal sandwich yg ader salad... hehhe... takyah dah aku pikir bekal dia tuk esokk... senang citer... layan gambor jerla yer... resipi cecampak jer, tak gheti aku nak letakk.. hehhe....

Ni plak menu dinner smalam.. entah naper ngan lidah haku nie... masak tak rasa aper... mcm hampehh... yg rase, udang dia jerr... nak kate masin, tak masin... nak kata manis tak manis... nak kate pedas, tak pedas... tak jugak tawar... nyammpahhh tulll... agaknya deria rasa aku merajuk sebab cuti masak lama sangat.. hehhe...


Sib baik masak pajeri arini menjadik... sebenarnya pes taim aku masak pajeri... aku mmg tak makan pajeri... jadiknya aku pun tak ingat n tak sure rasa pajeri aku nie betul ke takk... main masak jer... sib baik, laling cakap sedap ler Ummi masakk (ayat puji n bodek anak2 aku) ... hehhe.. alhamdulillah... masak lauk gitu2 pun laling makan bertambah... tq la laling sebab tak banyak songeh n cerewet... apa yg aku masak, itu ler dia makan... selera, makan lebih sket... kalo tak pun, makan jugakk skett...

Sekian, wassalam...

No comments:

Post a Comment