Pages

Wednesday, March 11, 2009

Irdina @ Character Day...

Salam…
Ari tu aku ader sebut pasal costume tuk “Character Day” sekolah Irdina… Memula ingat nak beli costume siap jer kalo jumpa.. tapi tetiba rase cam tak best jer sebab sure ramai yg beli… and costume tu tak boleh la pakai tuk ari2 biasa kan… nanti pakai sekali jer, pas2 terus terperap jer cam gitu… so, ingat nak mix n match jerr… First choice aritu dia nak jadi karektor Strawberry Shortcake… tapi, sampai supermarket, tak cukup plak eksesori dia… nak mix n match pun payah… last2 tukar jadik Tinkerbell…
Sempoi jerla, ala2 fairy jer kan… cari gaun kaler ala2 ijau jerla n eksesori sket… baju gaun jer beli.. sebab seluar putih n baju lengan panjang biru ijau dah ader… beli gaun takder lengan… sebab sejak akhir2 ni, anak dara aku ni suka sangat pakai baju berlapis camtu… kat umah pun dia pakai camtu… pakai dulu baju tgn panjang, kat luar pakai bebek tue… entah mana belajar… pandai pulak dia match kaler kalo pakai baju berlapis2 camtu… Pastu beli kasut… cari yg murah2 jer... asalkan ader... mula2 ingat nak beli kaler putih, senang nak matching kalo ader paper event lagi pasnie... tapi tak jumpe yg berkenan plak... so, beli la kaler biru lembut kelabu asap nie...

Tetiba ternampak relung kat kepala tu… entah pekenama dia.. tapi ader gambo tinkerbell kat situ… kaler ijauu… bolehla tu… beli gak…
Sayap tu mula2 ingat nak wat sendirik jer pakai kad, sebab dah tak sempat nak cari kat kedai… tapi masa pi bazar kat city centre tu, nampak ader jual sayap tu… amik jugak kaler ijau… kayu magik tu wat sendiri jer… hehhe… kalo ikut kartun asal, rase takder kayu tu, sajer tambah bagi suke2 jer… Ni gambar posing anak dara ku ini…

Sekian, wassalam…

11 comments:

  1. wahhhhhhh, jeles jeles.....Lepas ni makin mengancam lah dishes yg keluar dr dapur tu ye :-). Jangan tidur kat dapur seklai dah lah ye, hehehe

    ReplyDelete
  2. alahai tomeynye...
    akak pun tgh mikir2 ni nak cari pakaian beragam tuk anak2 sbb 29-03 ni ade karnival 'sukariaceria' anjuran 'astro' kat equestrian bkt kiara.ala...suke2 je aymy...
    nnt tuk anak pempuan leh la akak pakaikan camni.pasni nak carikan tuk budak lelaki lak...klu aymy ade link tuk tgk2 pakaian beragam leh la bg akak...mgkn dpt cungkil idea dr situ...

    ReplyDelete
  3. Kak Myn, camne nak tido kat dapur... Mr ken tu kat luar dapur... dah taktau nak letak maner... tgh nak ejas2 nie... hehehe... dishes best2 takyah mr ken kan kan myn... masak ngan penuh kasih sayang jerr... hehhe..

    ReplyDelete
  4. Kak Fiza, cuba try search image google tue... tp kalo bebudak tu dah besar, tanyer jer dia nak jadi aperr... hehhee...

    ReplyDelete
  5. comelnya kalau ada nak dara.....kalau anak teruna nih asyik nak spiderman, power rangers je la

    ReplyDelete
  6. hehehe... biasa ler ela, anak teruna musti mau jadik hero... baru machooo...

    ReplyDelete
  7. sweetnye irdina.... kalau allyssa tgk sure die suruh k.moi beli gak..he..he

    ReplyDelete
  8. slalu makan sizzling yee mee kat foodcourt. senangg.. bawak perot jek.. kehkehkeh!

    ReplyDelete
  9. k moi, sekali sekala... dulu umie dia, masa kecik2 tak merasa... hehehe...

    Jiya, syohhh... pi komen tempat lain la... hehee... blogger ni dah gilos ker aper...

    ReplyDelete
  10. wahhh...very cute little angel

    ReplyDelete
  11. k niza, camner tak kiutt... nengok ler umie dia... muahahha.. jgn mare..

    ReplyDelete