Pages

Sunday, March 08, 2009

Lets Go To The Zoo...

Salam...
Weekend nie weekend yang penuh aktiviti... khamis mlm kuar pi beli brg dapur... Jumaat malam ader monthly dinner ngan geng2 malakoff... Sabtu ingat nak lepak umah jer... pastu, wawa citer dia dah pi zoo... sajer jer cakap kat Mr Hubby yg Wawa dah pergi Zoo... cam best jer... Tetiba lak Mr Hubby cakap, kalo nak pergi esok, boleh la pergi... hehhehe... okey gak tu kan... lagipun Irdina dah lama request nak pergi Zoo... since dari winter aritu... tapi tak kuasa lah kan nak bersejuk2 kat luar tue... ni, time spring ni kire cuaca cun2 jerla... kalo time summer , masak rentong kat luar tue... takder la bleh buat aktiviti outdoor nie...

Mula2 tanya wawa sabtu bukak tak? dia pun tak sure sebab aritu dia nak pergi sabtu, tutup... call zoo tu nak tanyer mesin jer jawab... So, main redah jer... ader rezeki aderla kan...Alhamdulillah, sesampai jer depan parking zoo tu, nampak banyak keter... maknanya dia bukak ler arini ... rojoki anak2... hhuuuhuhu...

Aper nak citer yer pasal zoo nie? Mcm zoo biasa jerla kan... tak besar sangat, tak kecik sangat... for sure la ader haiwan2... tapi yg bestnye, zoo dia sistematik... tak bersimpang siur sangat... senang nak pusing n jenjalan... taman kat dalam dia memang bersih... bleh bawak tikar dok lepak2 sambil makan2 kat zoo nie tau... taman2 dia tu takderla dekat ngan kandang haiwan tue... jauh la sket... so, takderla bau2an yg kurang menyenangkan kalo dok makan2 kat situ pun... kalo kat kandang tu, setakat bau sket2 tu biasalahkan... name pun kandang haiwan... takkan nak bau minyak wangi CK plak... kawasan dia simple, haiwan pun biasa2 jerla tapi tempat dia kemas, bersih n teratur ... tu pada pandangan aku ler, kalo nak dibandingkan ngan zoo2 yg aku pernah pergi... So, jom layan gambar jer okeyy....

Main entrance ...

Haiwan2...

Sekitar dalam zoo...

Sempat gak kami naik train satu round dulu... pas dah naik satu round baru pi jenjalan...


Lepak jap... makan jajan... Pop corn, Nachos n Cheese... Tengok tu, Irfan dok calit cheese tue...

Ronda zoo abis kul 2.30 petang... rase cam awal lagi... pi plak City Centre Salmiya... nape City Centre ekkk? ader ape kat situ? hehhehe... tungguuu... next entry nanti persoalan kan terjawab... hehhee... Sekian, wassalam...


No comments:

Post a Comment