Pages

Thursday, March 19, 2009

Nasi Hujan Panas, Ayam Masak Merah, Dalca Daging...

Salam...
Arini makan nasik gak lagi... Mr. Hb nak makan ayam masak merah... aku cam takder mood nak makan nasik putih... so, jadiklah nasi ujan panas nie... plus, tuk ader kuah sket n sayur2 all in one , aku wat ler dalca daging... bolehla kot... acar mentah tak wat pun.. malass.. hehhe...


Sesubuh alam tadi, wat breakfast kuih ketayap... tak cun punn... cam demam campak jer kuih ketayap aku... hehehe... tapi rase mmg ader rase kuih ketayap tue... Mr. Hb tanyer mane plak dapat kelapa parut nie? wakakaka... pakai kelapa kering la laling... huhuhu... Jom makan...
Shahia tayebah! (Enjoy.. for meal..)

Sekian, wassalam...

5 comments:

  1. ari 2 wa wat kerisik pakai kelapa kering 2..jadik la jgk ...lepas nih blh try lah..baguih la idea nih...lawak kan masa kat Msia kita xreti nak mereka sampai cam gi ni...dah duk cni pandai lak yea...bagus2...pengalaman yg bharga nih.....

    ReplyDelete
  2. akak buat inti kelapa macam mana.. ajar ita.. tak pandai la...

    ReplyDelete
  3. To wawa:
    Wa, dah darurat.. cemana kan.. kalo kat msia nie, mau satu manjung k ayu pi cari brg sampai dapat... takpun sampai stewan.. huhuhu..

    To juwita:
    ita, akak campur kelapa kering, gula merah, sket santan cair ( serbuk santan + air)n daun pandan... gula merah tu agak2 jer manis dia (kalo tak manis gak, campo gula sesudu dua).. masak sampai kering sket inti tu...

    ReplyDelete
  4. ketayap tu kalo jiya panggil kuih lenggang.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. jiya, sebab kena melenggang nak wat lempeng dia ekk... hehhe...

    ReplyDelete