Pages

Wednesday, March 11, 2009

Tag dari Kak Ina KL... Tag Esbok....

Salam...

Adoyai, ader2 jer Kak Ina KL nie... Ingatkan nak suruh pi umah dia, nak bagi jajan ker... bagi homework pulak... dah lamer aku tak bagi homework kat pelatih, tetiba dapat homework plak... kalo homework ilmu hisab, bolehla cepat aku jawab... hehhee... anyway i try yer kak Ina... sebenarnya segan nak wat tag nie... sebab esbok aku serabut sehh... belasah jerla kak Ina yer.... hehhe...

Rulesnya...

1. Amek gambo peti ais...


Peti Ais ni peti ais yg disediakan sekali ngan apartment nie... bukan aku yg punyerrr... aku dah takder peti es... dah kena juaiii... hehhehe... So, aku taktau ler dah berapa lama peti ais nie dah ader kat umah ni sebelum aku duduk... then, yg semak samun tu koleksi FM yg aku kumpul kat sini... tu pun Mr Hubby yg beli masa transit kat epot Dubai n Otstesen kat Bahrain... FM Subway 2 ketoi... FM buruk yg lagi dua ketoi tu aku beli kat Kuwait nie... Kuwait ni memang susah sket nak jumpa FM dia... yg aku jumpa pun sejenis dua kat epot... dan yg buruk gambar unta tu kat kedai sovenir... Tapi yg kat Msia, ader la lagi sket koleksi aku...

2. Explain ler apa segala macam mak nenek yang melekat kat situ...


Ni gambar bahagian beku kat atas... kan aku dah cakap, serabuttt... ader sutun, udang, ikan kembung, daging, ayam part wing, thight, breast n whole leg (beli yg frozen jer, sebab boleh pilih part, kalo beli yg fresh kena beli sekor2)... Sosej beli 3 percuma 1... hehehe... ngan eskrim anak2ku... Dah lamer tak beli eskrim sebab takut Irfan Asthma... tapi Dr cakap, sebaik baiknya biar dia jalani hidup cam budak2 lain... cume kena kawal ... So, sebab dia dah merayu2 nak makan eskrim ngan kon tu, belilah jugak... nasib baik dia pun bukan makan berulang2... ader hari terasa nak makan, dia mintak... dah dekat sebulan dok ader lg dlm esbok tue...

Wokeh, kat bahagian sisi pintu tu ader telur... balance ceklat Irdina... Sos2 dip belum bukak n terusik yg dapat masa beli Pizza Papa John (garlic, pizza, BBQ n Cheese)... Kuib pati ikan bilis n tomyam... Cheddar Cheese...Dlm botol nescaffe tu, cili jeruk.. asam jawa adabi... kuah rojak Mak Bee... Paste Tomyam Thai n Susu Segar... Dah lama tak wat air sejuk, minum air masak jer... sebab winter n spring nie, air kat luar pun dah sejuk... nanti sok2 dah summer baru buat... hehhee...

Yang kat dalam tu, rak atas sekali tu.. ader stok ikan bilis 2kg (lum bukak), ikan masin, udang kering, sume dari hasil laut Pangkor n belacan... Bawah dia ader mozarella cheese, tempe n ikan bilis yg dah dibukak... Bawah lagi ader yogurt plain, cream cheese, butter, myk sapi n stoberi... Bawah lagi ader stok kerisik, tempoyak, air stoberi Irdina, balance kulit popia, balance kaya n tortila flour yg dah siap (aritu ader offer, tu yg beli sampai 2 pek tue)... yg dlam tempat sayur tu caca merba... main sumbat jer... macam2 adaa... hehhe... sayur, cili, lemon, daun kesum, serai, daun sup n bawang dll...

3. Brand apa...

Entah, aku pun tak kenal brand nie... sejak datang sini baru aku jumpa brand nie bersepah2 di mana2... Made in mana pun aku tak sure... hehhe... tapi mesin basuh, drier baju, tv, iron, heater n dapur dlm umah ni sume cap nie... so far pakai takder masalah lah kan... dapur yg sekali ngan oven dia pun, okey jer... sebab kalo aku baking, takderla masalah pulak... microwave, satelit tv, dvd player n vacum cap lain... org dah bagi pakai, pakai jerla kan... ader masalah or rosak bgtau jerla kat org yg jaga building nie kan.... tapi aku ader gak beli satu kipas stand brand nie... canggih gah... siap boleh pakai remote... bukan setakat bleh pusing kiri kanan jer, bleh pusing atas bawah jugak tau... oppsss, dah topik kipas plak, sowyyy...

4. Tag orang lain pulak...

Ermm, rase ramai dah yg dah kena tag n dah buat kan... sampai sini jerla kot... kalo nanti ader idea nak tag saper, aku bagitau wokehhh...

Sekianlah homework dari Kak Ina KL... Tag from Kak Nieza Muar, on the way okeyy... Wassalam...

No comments:

Post a Comment