Pages

Tuesday, April 07, 2009

Cucur Udang, Mee Goreng Mamak n Sizzling Mee...

Salam...
Selamat ari Selasa yang berbahagia... hehhe... smalam n arini aku dok godek2 esbok tgk aper bhn masak2 yang ader lagi... terpaksala berusaha keras nak abiskan bahan2 basah... esok dah nak balik kampungg... yehaaa... seronoknyerr... udang ader sket, daging ader gak, ayam pun ader... sayur dah takder sgt dah tinggal.. tinggal carrot, ubi kentang jer n daun sup n daun bawang...

So, daging tu aku just wat daging burger... udang aku wat cucur udang... ayam wat perencah mee goreng mamak n sizzling mee... ikut mana yg ader jerla...


Resipi Mee goreng mamak amik kat sini ... aku amik kat umah Ela Qatar... sape nak resipi tu blehla klik kat link tue... uishhh sedap tau... rugi kalo tak cuba.. mee dia aku just pakai spaghetti.. tapi mmg besttt... kalo dlm mee letak sekali cucur lagi bestt.. tapi ari wat mee lum ader cucur udang tue.. kalo tak boleh reserve tuk campak dlm mee goreng tue... aku just letak kentang rebus dlm mee tue...

Cucur udang wat cucur bodoh2 jer... pastu leftover kacang goreng wat nasi lemak jumaat lepas ader agi.. so, aku wat ler kuah kacang skett.. perabihkan kacang tue....

Sizzling mee ni aku wat sebab nak rase mee telur yg aku beli Al Bahah aritu... Ok tak rase dia? matching tak kalo wat sizzling mee... hasilnya, mmg tak berapa best gak.. nak Yee Mee gak baru mengancam... So, balik ni bleh la beli sket Yee Mee wat balik sini... hehhe... tu la alkisahnyer...

Acara masak2 aku berakhir di sini wat masa ini... tadi dah kemas umah, vakum, mop lantai luar, bilik n dapur... nanti nak kemas agi memana yg patut n packing lagi sket paper yg tinggal... dah tak sabar sangat ni nak balik.. hehhe... Sekian, wassalam...

No comments:

Post a Comment