Pages

Wednesday, April 29, 2009

Cuti2 Msia ...

Salam...
Arini baru rase cam ader masa n ghajin sket nak masuk entry cuti2 msia... tapi tak banyak sangat ambik gambo... sebab busy n kadang2 excited jumpe kengkawan sampai lupe amik gambo... adoyai... rugi betull....

Sampai tanahair, esok n lusanye terus wat medical checkup n uruskan dokumen2 tuk visa... memang remeh n leceh la urusannya tu... weekend kami ke Manjung tuk tengok umah yang disewakan n jumpa2 kengkawan jap... bukan aper, sebab weekend mane der pejabat2 yg berkenaan urusan nak buat tu bukak kan.. dikesempatan tu la aku ajak Mr Hubby jalan Manjung... tp sebelum tu, kami dah pekena satay kajang Hj Samuri.. hehhee...

Sampai Manjung kami terus pi Restoran Silaturrahim kat jalan nak pi Teluk Batik... Best makan sini... banyak lauk2 n ulam2 kampung.. ikan bakar... kat sini kami terserempak dengan Zainul LPP Lumut n wife dia Syira n baby Lana... Pastu pi cari stok Ikan bilis n Ikan Masin... hehehe...


Kat Manjung kami lepak hotel Lead View sebelah Billion... malas nak pi jauh2... sebab senang dok kat Billion nie... turun jer hotel leh pi Billion... cari makan n cuci2 mata... seberang jalan kat Bank Muamalat ader char kuey tiow n burger best...lagipon nak pi umah kengkawan n umah kami dekat sket... kalo dok kat Lumut tu, jauh sket la kan... biasa2 tgk hotel ni cam umah tumpangan jer... hehhe... tak pernah masuk ponn... tapi bile dah masuk, ok jugakla... padan la dengan rege dia kan.. RM 100 satu malam... kami amik dua bilik, sebab my BIL ikut gak... sajer ajak dia jenjalan... ajak MIL, dia tak nak ikut sebab my FIL ader kelas masa weekend... kesian nak tinggalkan abah sowang2 bersiap.. lagipun my BIL n SIL Iqmal n Anna pun ader balik masa weekend tu.... aku dok nyakat Izzad, kater abihla bilik kiter dapat car park view.... biasala hotel tgh2 deretan kedai... view aper lg yg ada kan... tapi, jeng3... selak2 jer langsir, dapat lak swimming pool view... ahh sudah, anak2 aku dah terloncat2 n pi mandi la plak... adoyaiii... tidak ku sangka... cantik gak la view dia... selama 3 thn aku dok Manjung tu, tak sangka ader view cam gini... hehhee... tak sangka gak ader swimming pool.. ekekek...


Pas check in, kami pon pergi la tengok umah kat Manjung... terubatla rindu... dah cantik laman umah aku tue... terima kasih banyak pada Kak Zura n Mr Khairul sebab jaga umah tu cam umah sendiri... diaorg ni plak memang suke tanam2 pokok nie... tuan rumah pon tak ghajin cam gini hehhe.... siap ader water fountain lagi... Mr Laling pi amik golf set dia dlm stor sebab nanti balik Bahau ni nak pi main ngan my dad... dah lama sangat dia tak main tu... adahal, mmg bukan pandai main sgt pon laling i tue... tapi kengkadang ader geng ajak main, dia pi jugak ler main sekali sekala... kat kuwait ni padang fasir, kalo nak main pon membership sure mahal giler kan.. sebab rege rumput mahal.. heheh... K Zura dlm sibuk2 pi kelas agama n kenduri doa selamat, sempat gak dia masak2... kami dijamu Karipap n Fruit tart yg sangatla cantik n sodapp... anak2 aku ni masuk umah wat cam umah sendirik plak... beria dok main mainan ngan anak K Zura yg bongsu tue... budak tu diam jer, malu2... anak2 aku selamba jer... hisshh wat segan aku jerr... K Zura pun rajin plak melayan, siap hidang mainan kat budak2 2 owg nie... aper lg, kemain seronok la kan...

Home Sweet Home... Ghindunyerrr... hehehe, cat pagar pun dah terkopek... ingatkan tahun ni nak wat pagar baru... KIV ler dulu ekk...

Segan plak nak masuk... hehhe...

Petang tu ader lg jemputan high tea kat umah Ina... my best friend n kroni... umah baru Ina nie... hehhe... mase aku dtg Kuwait umah dia lum dapat CF agi... cantik umah Ina nie...simple n very nice... teres 2 tingkat betul2 belakang Giant... strategik tul... dekat ngan Giant, pasar malam, food court n Old Town White Coffee... hehehe... Ina masak mee jawa... sodapp... budak ina mmg pandai masak... tp suke merendah diri... hehhe... Waed aka Wahidah (my very best friend ever) bawak cocktail dia yg femes itew... dulu, pantang ader makan2 jer... musti kami dera si Waed ni wat cocktail nie... hehhe... sian mak buyung tu kann... aku just bawak jajan2 jer... tu pun beli kat Giant.. wakakka.... mahap yer Ina, seronok sangat dk gossip ngan korang, sampai luper amik gambo... anak2 aku dok pelasah basikal n menan anak ina kat luar tue... mmg tak segan tul... anak2 Ina plak, masa kami dtg tu, tgh tido... terubat ler ghindu kat kawan2 ku... tapi tak dapat jumpe kroni2 lain iaitu K Zah, K Su n Amal... K Zah cuti bersalin, K Su ader kenduri kat KL n Amal ader hal lain... takperla, panjang umo jumpe lagi....

Pastu, aku gi jalan2 Billion... cari baju mandi dua beradik tue... tracksuit tuk Mr Hubby n Izzad tuk kuak lentang esok paginya... baju mmg bawak yg nak pakai jer... so, kena la carik apa yg patut kan... beli nasi kat Fatty Cafe tuk anak2... aku kenyang makan jajan... kaya ball, kopok lekor n buah yang beli kt dlm n tepi Billion tue... Mula2 ingat nak mkn char kuey tiow n burger Bank Muamalat tu kan.. tetiba dia tak menjual la plak... takder rezeki... tapi elok jugak pon, sebab sampai mlm perut aku dok sengkak kenyang mkn kt umah Ina tue plus jajan2... Laling Izzad kuar jenjalan cari makan... aku dah malas nak kuar.. lepak ngan anak2 kat bilik jer...

Esok paginye, aku pi plak bekfest kat Permatang.. my feveret place tok lepak bekfest ngan kroni2 masa dulu.. kengkadang weekend pun ajak laling pi makan sane... memang best makcik ni masak... makan2 goreng2 pon ader... nasi lemak n nasi putih lauk kari pun ader... mmg sedap kari dia tue... anak2 aku suke bangat nasi kari makan ngan kicap... kalo aku ngan Mr hubby mkn nasi kari nie, musti tambah ngan telur dadar... hehehe.... Apa2 ajer yg makcik ni masak mmg kena sangat ngan tekak aku... masak2 simple pon aku suke.. nasi goreng biasa yg kaler merah dia tu pun sodap bangatt, heran tol aku... hehee... aku ajak Waed n Zaidi joint bekfest... ngan baby Auni yg mulut dia peramah tue... heheh... pas makan2 n acara salam2 ngan my very best frend ever tu, kami pun trusla pi pool tuk acara kuak lentang... pastu dah check out n bertolak balik...

Wahidah aka Waed n Auni Batrisya...


Apa yang sonok sangat tu Izzad?
Air masuk idung...

Dah sejukk...On the way balik KJ singgah Sungai Besar jap... jumpa Along aka Mak Long... pastu singgah Rawang umah BIL n SIL Abang Long n Kak Ana... Kami dinner kat sana... MIL datang ngan Iqmal n Anna... pastu MIL balik KJ ngan kitaorg sebab Iqmal n Anna terus balik Keramat dari Rawang... seterusnya hari2 ku seperti biasa... meneruskan lagi urusan visa yg lom selesai... alhamdulillah, Isnin dah antar application ke embassy kuwait... pastu balik bahau plak... nanti visa dah siap, boleh collect visa n passport kat sana semula...

Pastu ari Selasa pas zuhur kami pun gerak balik Bahau... sebelum tu singgah merata... Jusco Seremban 2 n Seremban Parade sebab nak cari kasut golf Mr Hubby... pi amik golf set, tapi kasut luper amik.. wakaka... dah Maghrib baru sampai Bahau... kat Bahau tak pi memana pon... dok melepek bawah ketiak mak... sempat gak pi gunting rambut... massage... n bawak kanak2 riang main kat taman ala2 Taman Tasik Bahau yg dah kering tue... sambil tu mama n my Sis Ain pi jogging... aku tunggu bebudak ni main jerr.... Jeles aku nengok mama yg makin selim... Ain tu mmg selim... aritu dah sampai tahap kerempeng.. ni dah ok sket... taknak kurus sgt sebab kalo kurus sgt nanti tak comey... hehehe... tp jgn terlebih dos cam aku udahh... heheh.... kadang2 budak2 ni main depan umah nenek jer... tgk Pak Ngah Alip n Pak Su Adib main takraw... mula2 janji nak main layang2 tapi angin plak takder, tukar acara la plak... Ari Jumaatnyer aku pi semula embassy sebab visa dah siap... pastu singgah jap Mid Valley sopping2 apa yg patut n balik terus ke Bahau semula... anak2 tinggal ler ngan nenek... heheh...Arini senin dah balik KJ semula...


My lovely mum... I Love you Mama...

Mama n Ainn aka acik...
Adib aka Pak Su...
Aliff aka Pak Ngah...
Peace... Ainn n Irfan...

Aku suka sangat ngan 2 gambar kat bawah nie... cantik awan dia kann...


Selasa pi gather ngan Kak Intan, Kak Ina KL n Kak Fiza Nordin kat Foodcourt Sogo.... Rabu pi lunch ngan KaK Ham kat Restoran Jaring Sunway... sonok aku jumpe akak2 nie... memang peramah n mudah mesraa.... tak sangka dapat gak jumpa geng cyber nie... semoga persahabatan terjalin kan kekal n mekar mewangi selamanya... thanks bebanyak atas ole2 yg diberikan.... aku betul2 hargainya... n to Kak Fiza Nordin, selamat maju tuk terus berkarya.... aku dah abis baca Cupid Love... really3 like it... jalan citer best n smooth... gaya bahasa pun mmg kena ngan jiwa aku... tak skema n tak serabut... saper lom baca, pi beli tauu.... sure tak rase rugi membeli...

Kak Fiza Nordin n I...
Kak Intan.. nape aku tak senyum ekk... konpius..
Kak Ina KL..
Kak Ham aka Airuti MyR...
Kak Ham belanja... tenkiuuu...
Khamis tgh malam dah dok lepak airport dah... Flight kul 3 pg Jumaat... alhamduillah perjalanan lancar n selamat sampai Kuwait Jumaat kul 6 am + . Waktu kuwait... kire2 kul 11 waktu Msia... Insyaallah, ader setahun lagi aku akan dok sini... itupun kalo tak sambung lagi dok sini... aper pun biarlah masa menentukan segalanya... moga ape yg Allah kurniakan n tentukan tu yg terbaik buat kami sekeluarga... Amin....

So, sampai sini jer cerita merapu rapan aku kali nie... tunggu citer cuti2 Msia wawa plak pasni... Insyaallah... hehehe... Sekian, wassalam...

4 comments:

  1. amboi seronoknye die balik mesia... kite nie kalau balik mesia mesti dok list nak makan ape kan..he..he... aduh terliur tgk sate samuri tu...

    ReplyDelete
  2. seronok dengar orng cite balik msia.. bila la ita nak balik ni.. huhhuhhuh

    ReplyDelete
  3. alalalala.. comel2 posing. bestnya coti2 mesiaaa...

    ReplyDelete
  4. K QIS n ITA: kalo dok msia, sibuk nak pi luar negara... dah dok luar negara, barulah ghasee.. heheh...

    Jiya: alalala.. comey sgt la tue..

    ReplyDelete