Pages

Sunday, April 05, 2009

Murah rezeki... Tenkiu adik2 ku...

Salam...
Di dalam ketandusan idea nak masak2 n kemalasan yang teramatla sangatt, tetiba ader plak yang courier karipap... tukang courier yg baik hati aka Wan, husband Ita... sebab Mr Hubby tak kejer pada hari brg tu dikirim... Wan amik dari Yusmin laling si Wawa tue... tenkiu so muchhh yer Wawa n Yusmin sebab susah2 jer pas sana sini tuk pastikan karipap n spek yg dikirim K ida sampai di tangan... n tq to Wan jugak sebab dok usung brg tu sana sini... comey sangat n cedapp karipap wawa nie.. ghajin tul dia mengelim sebijik2... banyak pulak tu dia bagi... karipap tu dah digoreng separuh masak... so, lg senang ler kojer den bile nak ngapp karipap tue... masa karipap tu sampai kat tangan dah kul 10 pm lebih ari jumaat... so, pastu masuk peti ais la kan.. wat bekfes esoknyer...

Pas goreng tu, aku sempat ler mkn 2 ketoi.. pastu aku ngadap ler tv kejap... tup2 toleh2 bila nak amik lagi seketoi, tinggal pinggan jer... karipap sume dah lesapp... abih dimakan dek kanak2 n bapak kanak2... sib baik aku sempat gak rase 2 ketoi tue... kalo tak nangisss.. hehheh... sok2 pot luck, wawa kena wat karipap ler lagi...

Pastu, di hari ahad yg berbahagia ini... dgn courier yg sama, Wan antar plak hasil tangan wife dia si Ita... mekasih yer Ita... baru semalam berangan2 nak buat pegedil nie... tp cam malas plak.. tetiba ader owg anta... seronoknyerr... hehhe... sedap you, n comey pegedil nie cam tuan yg wat dia... mak2 budak nie mmg la ghajin2 wat comey2... ada anak kecik pun ghajin... dpt kat aku nie, mau gedabak2 dibuat.. sebab nak cepat siap... heheh...

Bukan setakat pegedil tu jer yg Ita hantar, ader plak desertnyer... Kek batik... that's my very2 feveret... nampak menggoda kann... tu baru tgk... kalo makan, lagila.. yummyyyysss... sedap ler Itaa..


Kalo kat Manjung, kek batik tu biasanya my best fren yg buat... Wahidah aka waed... adahal bukan susah nak wat dia.. tapi sajer nak bermanja2... hehehe... Mudah2an adik2 ku ini lebih murah rezeki yer... tenkiu so muchhh....

Sekian, wassalam...

2 comments:

  1. syoknye...teringin je tau2 dah sampai kan...cam aladin lak...

    ReplyDelete
  2. Tu la sha... rezeki namanya kann... :)

    ReplyDelete