Pages

Tuesday, May 26, 2009

Ala2 Molten Chocolate Cake n Chicken Grilled...

Salam...
Thanks for all the wishes... semoga semua tu jadi kenyataan... Amin... Adiah dah dapat kan... jom makan2 plak... Arini, mula2 ingat nak beli jer... tapi kalo beli pun sure kitaorang order western jugak... bahan2 nak buat pun dok bertonggok dlm peti ais tu... baik aku buat jer kan... bukan susah sangat pon... Tuk desert, aku wat kek coklat makan ngan eskrim nie... konon2 nak wat ala2 chocolate molten cake tu ler... muahaha... wawa, k ayu nak belanja makan aiskrim ni la... wawa takmau, takperla... huhuhhu...

Cara buat kek ni aku cari kat you tube... tapi ni kaedah mengelat... buat kek coklat biasa... korek tengah... letak coklat filling n tutup ngan eskrim kat tengah... aritu aku try wat kek molten guna resipi molten kek yang biasa tu la kan... biar tengah dia lembik, jangan masak betul... tapi dia jadik cam bengkang dah... tak jadi kek.. lembik n benyek... lagi lembik dari kek kukus... dah macam puding pun ader... bukan tekstur kek... so, kali ni aku try pakai kaedah copycat chilis molten cake kat youtube tue... puas ati la, sebab kek tu macam kek biasa kan... cume tengah ader filling n ader eskrim... ni rupa selepas ditarah ....
Chicken grilled tu pun wat segera nyer jer... ayam tu aku just pakai chicken grill burger punye daging... sedap daging dia tak berminyak n berlemak sangat... mmg rase cam isi ayam yang di gril tu... ala2 rasa isi ayam yg dalam chicken foldover McD tue... bukan macam rasa daging burger ayam biasa tu ... pastu wat gravy , goreng fries, celurkan sayur2 n grillkan ayam tu... itujerla makan2 kitaorang... tengokler, kalo weekend ni ghajin nak jalan2 cari makan jugak ler... busan dah makan masak sendiri...

Finally, aku nak dedicate poem tuk my laling ler... This poem is especially for you my dear Mr Hubby.... jangan plak ader yg muntah unggu ekk... wakakaka...


~For Being The Special One~
For the cozy mornings... For the warm winters... For understanding the silences... For the silly pampers... For the surprise hugs... For the stolen kisses... For being all that what you are... All I can say is... I deeply, deeply love you! And its a blessing to have you in my life...
HAPPY ANNIVERSARY LOVE....

Poem ni bukan aku tulis... aku tak pandai nak tulis ayat menjiwang nie... ehhehe... amik kat www. 123greetings.com.... Ni plak from Kak Intan...
Ni from Kak Ham @ airuti... tq semua2 yea...

Jemputlah makan sesama... jgn memalu... Sekian, Wassalam...

2 comments:

  1. eeeee akak agaknye org terakhir ucap selamat ulang tahun kat ayu.hiks sorylah tak perasan.semoga kebahagiaan tetap milik ayu & suaminye ye...akaknye anniversari pun coming up.early june ni...xde hadiah kot...ekonomi meleset uwaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. k fiza, ade adiah ke tak, tak penting... asalkan sume family sihat, gumbira n bahagia selamanya... hadiah tu eksesori jer kak...

    ReplyDelete