Pages

Saturday, May 23, 2009

Cinnamon Roll @ Cinnabon n Anniversary Gift...

Salam....
Salam hari Sabtu... dah 2 ari aku rasa cam nak makan cinnamon roll kat cinnabon tue... biasa makan yang mini tu.. set of 5... aku tak pernah buat sebab kalo buat pon, aku sorang jer yang makan... beli ni pun, diaorang makan sorang satu jer... Mr Hubby makan seketol, kakak n adik pun makan seketol... aku jer makan beria2.. sebab tu aku malas nak buat... baik aku beli jer... buat pon tak berbaloi... teringin sangat, baru aku beli...

Biasa ler, weekend memang time beli barang dapor n lepaskan budak2 ni main kat indoor playground... kesian macam katak bawah tempurung dok terperuk kat umah sehari suntuk.. at least kakak pergi sekolah.. si adik dok terperap jer... bergusti jer ngan ummi kat umah... huhuu...

Actually our 7th Anniversary next week... 26 Mei... kelmarin aku tanya Mr Hubby nak hadiah apa tuk Anniversary? Biasanya memang kitaorang main tukar2 adiah ler kan... tapi this year, aku cam takder idea nak wish aper... actually dlm waiting list aku tuk personal things banyak jer yg aku idam2kan... tapi buat masa nie, kalo beli pon tak berpakai... nak buat apa kan... benda2 yang aku minat, enbeg... kasut... jam tangan... mekap... minyak wangi... sume tue dok elok agie n tak terpakai... kalo time kejer, bolehlah pakai ari2... ni dok terperap kat umah, nak pakai bile masa sangat... minyak wangi tu jer aku pakai kat umah... tu pon berbotol2 lagi tak abis... huhuu... kasut dok ader 2-3 pasang tersadai dlm kotak... handbag pun ader 2 bijik yang kadang2 jer aku pakai.. yg satu tu, memang aku pelasah... jam tangan pon same... abih nak beli apa lagi... kain baju aku tak suke sangat sebab badan aku ni, saiz entah berapa L... susah nak cari saiz... ekekek... Barang kemas emas kuning? hehehe.. aku tak pakai pon... ader dok simpan... tak berapa minat... selamat ler Mr Hubby aku... kalo aku minat brg kemas emas nie, pening la kepala dia... sebab kat sini emas bersepah2 n banyak jugak design yang cantik2... cuma, aku jer tak layan... sebab kalo pakai emas bebanyak ni, aku rase cam makcik2 jer.. hehehe... jgn marah yerr... skang ni, just pakai emas putih yg halus2 n murah2 jer... tu pun dah cukup... rase cam mude sket la... ahaksss...

Lepas bincang2 Mr Hubby suggest kitaorang share beli barang yang sesama boleh pakai... sebab dia pon taktau nak adiah aper... ekekek... Si Irdina yang kusyuk dengar kitaorang borak pon bagi suggestion... ummi, beli selimut... kan abah ngan ummi boleh pakai.... maksud dia selimut tu, comforter set tue... wakakaka... geliga otak budak nie... tapi selimut2 sensitip ooo... ekekke... pastu dia cakap, ummi beli CD Jepon ker, Korea ke, English ker... Ummi ngan abah suke tengok kann.... hehhehe... memang aku ngan Mr Hubby suka lepak2 tgk citer... Tv ker, Cd/DVD ker, Siri Download kat tenet ker... sume kami layan... sambil guling2... pastu entah macam mana aku teringat satu benda alah nie... aku ternampak kat AL Ghanim Electronics Avenues aritu.. ader offer aritu... cam menarik jugakk... aku cakap kt Mr Hubby... dia pun tak bg kata putus agi...

Pastu masa keluar beli barang tu, Mr Hubby tanya... nak pergi beli terus ke barang berkenaan? ... aku cakap kita tengok ler dulu kan... tengok sesuai ke tak... rege n eksesori dia... pastu pas maghrib kitaorang pon pergila Al Ghanim Electronics kat Fahaheel tu... beleknyer belek, kitaorang pun mintak ler explaination dari salesman tu... lengkap gak ler info dia.. maklomlah kitaorang sama2 jakun n ketinggalan keretapi... org dah sampai bulan... kami dok terkial2 agie... ekekek... pastu pas puas belek2 ngan tanya info, at last kami terus jerla beli hadiah anniversary kami yg ke-7 kat situ... ekekke... ape dia yer? cube teka... nantilah.. bile tiba harinya nanti baru aku display okey... jangan marah ekk... kalo rase menyampah n meluat tengok tayangan perdana aku, takperlah... beralihkah ke channel lain yer... aku tak ambik ati pon.... siapa boleh teka? apa itu? hehehhe... kalo betul, nanti aku belanja makan eskrim... wakakakaaa.... sehari dua ni, aku busy sket la nak menge'test' adiah berkenaan... heheheh....

Sekian, wassalam....

5 comments:

  1. aymy...hepi anniversary..heehe awal lg, takpela nanti lupa lak nk wish.
    samalah ngan akak, beli2 barangpun byk yg tak terpakai, ye lah sbb kita duk umah xkeje kan. kalau perfume tu satu botolpun payah nak abis. ni mesti beli toy muncung pjng yang boleh tembak2 tu kan...;p. jgn lupe banjer eskrim taw..heheh

    ReplyDelete
  2. aymy... ada kenduri kawen ker kat kuwait nihhh... x jemput ponnn!!!.. hehehe

    ReplyDelete
  3. tuh, kat bwh tuh ada nasik minyak complete set.. hehe

    ReplyDelete
  4. salam aymy..seronok ekk..mcm tu ..nak beli gift pun discuss...irdina nak adik tu..tualah sebabnya dia suruh beli selimut baru..

    ReplyDelete
  5. K Zaiy: hehehe, tak boleh bgtau agi... nanti ekkk.... tungguuu...

    K anawahid: k ana, owg kawen takde arr... ghindu ni nak makan kenduri...

    K ina kl: adoyai, k ina ni ada2 jerr... nanti2 la dulu... nak adik baru, pakai simut lama pon boleyy... ekekkek...

    ReplyDelete