Pages

Tuesday, May 26, 2009

Edisi Spesel Anniversary... Ader sape yg kena?

Salam...
Hari ni entry edisi khas... Selamat ari selasa 26 Mei 09... Selamat Anniversary buat kami berdua...Alhamdulillah, pejam celik pejam celik dah 7 tahun kami melayari umah tangga... seingat aku, kami dah saling kenal lebih 25 tahun yang lalu.. sejak aku kanak2 lagi... my dear laling ni, my childhood friend tau... hehhee... tapi maybe jugak kami dah kenal lebih lama dari itu... lupa plak nak tanya mama n MIL exactly since bila diaorang dok berjiran... hehehe...

Sebenarnya kami masih muda belia dan mentah dalam selok belok dan asam garam umah tangga... namun kami bersyukur pada Allah kerana diberikan kekuatan dan kesabaran dalam menempuhinya serta dipermudahkan segala urusan rumahtangga kami... semoga kami sekeluarga kan sentiasa berada di bawah lembayung rahmatNYA... Aminnn... Ni gambo kami masa kanak2 dolu2... Mr Hubby n I... hehehhe... sama comey takkk? hehehe... masa ni kat kuarters TUDM Sungai Besi...

Seperti yang dijanjikan... sape teka betul adiah anniversary dapat adiah eskrim kann... hehhee... alahai, ader yg teka LCD/Plasma TV ekeke.. takderla sampai situ kot... kat umah nie dia dah sediakan TV, kalo beli nak sumbat mana lagi kat umah sekangkang kera nie... Actually kami beli benda yang anak2 pon boleh joint enjoy sekali dengan abah n ummi dia yang terover excited ni.. So, bolehlah kami spend masa sefamily together2 kan...

Jeng3... Ni la adiahnyer... cam kanak2 ribena kan... huhuuuh... kan aku dah cakap, owg dah sampai ke bulan.. kami baru nak start enjin roket... muahahha.... Kami beli Wii ... Basic dia Wii sport...
Pastu dlm package value offer tu, dapat lagi 4 cd original... sume2 4 biji game yg dlm package tu cam ngam2 jer untuk kami sefamily... game Ben10 tuk Irfan, Dragon Ball Z untuk Abah, Barbie untuk Irdina n Cooking Mama tuk aku... hehhee...

Beli Extra remote tuk main 2 player package ngan satu set mini games...

Pastu beli gak Wii Fit... huhuhu... konon2 nak fit la kan... moikekeke...
Ni CD yang dari set basic, wii sport... wii fit... n mini games tu....
Masa beli Wii tue, dapat plak voucher 10KD... labih kurang Rm 120-Rm 130 la... tapi lom redeem lagi... nanti tgk plak nak beli apa kat Al-ghanim tu... elok gak beli benda alah nie... takderla aku naik bosan jer tengok wayar PS2 yang berselirat tue... bebudak ni kadang2 pas main PS2 tu, tinggal camtu jer... pening kepala aku tgk wayar berserabut .... aku taktau rege biasa Wii ni kat Msia... Yang ni, kitaorang share2 bayar... adiah untuk you n adiah untuk i jugak... huhuhu... pasni kena la kami slow down sikit soping mopping... sebab wallet dah ringan... banyak lagi urusan seri paduka baginda pas nie... hehehe...

Ader sapa yg kena tak? hehehe... melepas la eskrim kan.. eskrim bukan sebarang eskrim tau... nanti pasni, insyaallah aku display plak agenda makan2... hehehe... Sekian, Wassalam....

12 comments:

  1. Happy Anniv buat kalian berdua... semoga terus sejahtera dan berbahagia selamanya :)

    * hadiah yang baik untuk kegunaan sekeluarga sebab kami pun ada wii tu beli lebih dua tahun dulu dan sehingga kini masih menjadi 'permainan' keluarga - wii fit hb beli few months back khusus untuk kak e TAPI guna mula2 je pastu jadi 'koleksi habuk' hehehehehehehe kesian kat hb :D

    ReplyDelete
  2. wahhh..., nak jugeeeekkkkkkkk............!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. kak yong.., happy anniversary.. sayang kak yong dan abg yong dan anak2 rindu lama tak jumpa...

    ReplyDelete
  4. To umi-e:
    Tq, Kak-e. Kat sini kitaorang dok terperuk kat umah jer... Seminggu sekali baru keluar... terpaksa la carik alternatif nak menghappykan sume org...Kalo kat Msia, panjang sket langkah... boleh ke hulu kehilir... kat sini, hari2 biasa paling jauh pun, pi turun lobi apartment anta n amik anak sekolah.. takpun pi kedai runcit kat bawah tue... bosan jer rutin harian tu kan...

    Kak Tie:
    Tq. We all love you too... ghindu sume2 owg kat sana... nanti kim salam sume owg kat kg yer... :) Insyaallah, balik nanti kite gather2... wat makan2 yer...

    ReplyDelete
  5. hepi anniversary aymy n hubby..semoga terus berbahagia hingga ke akhir hayat, beza setahun je ngan akak, akak 8 thn. bestnya ada gamba berdua masa kecik. time tu penah tak main sanding2?salah ye tekaanku, peh ni jgn ralit ngan wii tu smpai xmasak tau...:p

    ReplyDelete
  6. kakk nko tak kurus jaga nko! akekekekkkekeke! lamanya kenal. dr zaman kencin lam suar kan kan kan.. akekekekekeke

    hepi anibeseri kak.. semoga kekal donyaaa akhirat. aminnnnnnnnn

    ReplyDelete
  7. salam aymy..tak sangka ekk..dah lama berkenalan rupernya...semuga berbahagia hingga ke akhirnya..

    seronok dpt hadiah mahal..

    ReplyDelete
  8. tahniah..

    eh best gk dapat main hadiah besar cam tu

    ReplyDelete
  9. hepi aniversary wat aymy & hubby ye!! semoga kasihsayang & cinta kalian sentiasa mekar subur hingga akhir hayat! aminn..

    ReplyDelete
  10. Kak Zaiy: tq kak... hehehe, insyaallah tak lupe masak2... main sanding2? ade ke tak ekkk? huhuu...

    Jiya: Tq... moikekkeke, tak dapek den nak kuruih do..

    Kak Ina Kl:tq kak ina. hadiah mahal, sume owg bleh share... :)

    Badrul: tq bad. Hadiah besar, tapi wallet dah mengecik... muahahah...

    Kak Inahar: Tq kak. Aminnn...

    ReplyDelete
  11. happy anniversary aymy..moga kekal ke akhir hayat...

    ReplyDelete