Pages

Saturday, May 30, 2009

Entah apa2 ntah....

Salam....
Salam Sabtu... aduhai, esok dah ahad... malas betul nak mula minggu baru... badan pon rase cam tak sedap jerr... kepala pon pusing2 jer... sib baik tak loya2... hehehhe... naper ntah... agaknya ubah musim n cuaca kot... jgn plak ader yg teka benda lain... ekekkee... jawapan dia bukannn... peaceee.... Arini pon just masak nasik lemak... Mr Hubby yg request... dari pagi sampai malam... owg umah ni makan nasik lemak jerla...

Semalam pas Maghrib, kitaorang pi Al Bahah, Al Ghanim n Al Kout... biasa ler, godek2 cari brg dapo... jalan2, sedut udara panass lagi berdebu ... huhuhu... owg sedut udara nyaman... kitaorag sedut udara cam lain plak... nak wat cemana kan... apapun, bersyukur dengan kurniaan Ilahi... sambil tunggu budak2 tu main kat indoor playground tu, kami lepak le makan2 kat foodcourt... aritu ingat nak kuar makan2 minggu ni kan... tapi cam takder mood plak nak makan beria, sebab diet progress aku agak slow, lately.... cam geram gak ler... so, seminggu dua ni terpaksa le tolak tepi agenda makan2 bagai... kena slow down sket acara masak2... so, kalo nengok lauk pauk aku dah basi tu, pepaham jerla yer... hehehhe....

Budak2 ni just makan nugget n fries kat Burger King tu... Mr Hubby pun order garlic bread n chocolate cake kat Pizza Hut... tapi makan tak abis... bawak balik tapau... aku just beli makan kat Zaatar , kedai Oriental Food... makan saj sandwich ngan makaroni kosong nie... makaroni tu, sempat la aku makan 2-3 suap... yg lain, Irfan abiskan... Saj sandwich ni cam ala2 roti nan yang digulung... filling letak ler apa yang berkenan di hati... macam2 pilihan ader... aku amik cheese, chicken grill with green pepper n lettuce... sedappp, tapi too cheesy... next time, kalo nak makan lagi, aku takmo dah letak cheese... sebab bau cheese dia kuat sangat... aku tak suke kalo bau cheese yg kuat sgt... cepat muak...


Aku pi cari tempe n tauhu kat Al Bahah nun... jumpa plak mee kuning n kerepek tempe... aritu nengok kat umah Jiya dia tayang kerepek tempe nie... pastu, tetiba ternampak plak kat Al Bahah nun... apa lagi... beli gak ler sebekas... aku tak pernah makan kerepek tempe nie... hehehe... tapi sedap la plak... rangup n garing sungguh... rempeyek pun ader, tapi aku tak beli pon... sebab dah biasa makan kan... pastu borong gak ler buah dlm tin... laici, longan n rambutan... itulah ajerlah agenda weekend minggu nie... arini tak ke mana2... sebab macam yg dicakap kat atas tadi, tak berapa nak sedap badan...

Sekian, Wassalam....

4 comments:

  1. Tak pernah try lagi kerepek tempe... macam sedap..

    ReplyDelete
  2. tq sudi singgah... sedap gak kerepek nie.. cam tempe+rempeyek... garingg... :)

    ReplyDelete
  3. kt msia pun akak xpenah jumpa kepek tempe tu, msti krup krup bila makan tu kan. aymy xsht2 pun rajin tul tukar langsir baru.

    ReplyDelete
  4. tu la kak zaiy.. dolu2 pon tak pernah jumpe... tapi org lain biasa jumpe, kite yg tak terjumpe... ekekek... langsir tu tukar 2-3 ari lepas... :)

    ReplyDelete