Pages

Sunday, May 24, 2009

Hari yang penat n malass...

Salam...
Ari sabtu adalah ari weekend bagi kitaorang kat pdg fasirun ni kan... Patutnya Mr Hubby cutilah weekend.. tapi disebabkan sekarang dah masuk Summer, so kritikal time kat Plant tue... Sabtu pon kena kejer... Mr Hubby gilir2 ngan Mr Guna... Last week Mr Guna dah masuk kejer... Minggu ni Mr hubby la plak kan... Jadiknya lunch cam biasa ler... makan jerla apa yg ada...

Weekend, biasanya memang memenatkan... sebab masa tu la nak kemas umah, mop lantai, vakum sana sini, do laundry, lipat kain, kemas opis nun, gosok baju dan macam2 lagi ler... tu la, sapa suruh tunggu ujung minggu baru nak wat sume... ekekke... ari2 biasa bukan tak wat... buat jugak... tapi ari minggu kasik extra effort sket... tu pon kalo ghase rajin ler... kalo takder mood, wat yg basic2 ajer... lgpon laling takder, so masa ni la nak wat kejer sume... kalo dia ader, masa tu nak guling2 tgk tv ker, cd ker n wat aktiviti together-gether anak beranak... disebabkan dah penat ngan sume kejer umah... nak masak dinner pon cam dah tak larat jer... mana taknyer, pas Hubby gi kejer pi tido balik... mangun tido pon dah lambat.. ekekke... tu yang lambat setel sume kejer... apa punya mak dara ler mangun tido lambat... ekekeke...

So, disebabkan malas tahap cipan, aku pon just masak burger ayam, goreng fries, nugget n rebus sup pasta alphabet yg ready made tu tuk kanak2... siap menu dinner... Irfan tak suka makan burger... tu yg wat sup n goreng nugget kat dia... kakak dia makan jugak burger tu... tapi semalam ntah naper mood kakak dia, takmo makan daging ayam kat burger tue... makan roti, salad, mayo n sos jer... huhhuhu.. ada plak gitu kann... tapi dia memang suke sangat ngan salad... kalo sayur lain tu memang payah sket la kecuali carrot, cauliflower n kubis...

Jemput makan... dah siap makan, basuh pinggan n lap meja okies... sekian, wassalam...


No comments:

Post a Comment