Pages

Wednesday, May 20, 2009

Irdina's Reception Concert n Sopping lagik...

Salam...
Salam Ari Rabu... Semalam kitaorang pergi tengok Irdina nyer konsert kat sekolah dia... Reception level nya concert... Mr Hubby pon amik ler cuti tuk support dia.. start kul 10.30. Kul 10 kitaorang dah menapak pi sekolah... tak jauh pun... memang walking distance jer... gabung dua kelas wat musical show tajuk little red riding hood... dia jadik butterfly... watak sampingan jer... ader dialog sket... pastu terus nyanyi...

Diaorang praktis ni start masa kitaorang cuti balik Msia aritu... ingatkan dia dah tak ambik bahagian sebab dah ketinggalan... tapi lepas tu, cikgu dia kata dia boleh ikut sket2... lagu pun dah hafal.. cikgu dia selitkan jugakler... agaknya kesian takut kang sume take part ,dia sorang takder.. kang nangis pulak kan... jadik lerr sekor rerama... ader 5 owg jadik rerama... gambo atas stage tak sempat snap... ambik video jer... nak upload lembap sangat ler pulak...

ni gambar yg sempat amik...
dengan cikgu kelas dia... Ms Rana... lebanese australian...
gambar kat sebelah notice board kat koridor kelas...
Overall konsert boleh tahan la tuk kanak-kanak yg baru umo 5-6 thn... simple tapi happening sebab banyak lagu... pas abis konsert, lepas zuhur kami pi jenjalan plak... hehehhe... tak masak rini... malam goreng maggi bodo jer... heheh...

Jalan pi City Centre... lama dah tak pergi sana... Mr Hubby pun ader benda nak dicari... lunch McD... pastu bawak bebudak main kejap... pastu baru jalan2 cari aper2 yg patut... aku pi Daiso... jumpe la benda nie...
Tapi ader benda yang nak dicari tapi terlupe plak... sibuk tgk benda lain, benda nak dicari terus lupe.. ampeh tul... pastu kat city centre tu tgk lagi blender anak nyer bekas tu... sebab aku nyer bekas yang retak dah berbelah tu, bukan retak menanti belah lagi dah... lom berganti... tengok2 gak blender... ader gak ler yg offer... tapi ternampak plak FP yang ada offer n aku rase reosonable la rege dia... tapi tak besar sangat pown... kecil comel jer... liquidiser tu 1.2 liter... cukup la aku rase tuk kegunaan harian aku... so, rembat ler satu... percume coffee grinder... huhuhu.. nak wat per benda alah tue? mane aku pernah beli bijik kopi... huhuhu... bg la mende lain yg pekdah skett... hehhehe...

Tapi ni beli sendiri pakai elaun bulanan yang laling kasik .. sebab kalo suruh dia bayokan nanti dia kata ni as gift for our anniversary ujung bulan nie... takmo ahh... heheheh.... nak adiah lain... wakakaka... banyak akal tak wife dia nie... musti dia poning... ampun yerrr... nanti tolong picit kepala ekkk... hehehe...
Pastu balik dah penatzz... masak maggi goreng yang bodoh amat jer... ekekek... sekian la tuk rini... Sekian, wassalam...

5 comments:

  1. kak... soping sokmo gak. hehehehe! murah2 gak ek barang kat sana?

    ReplyDelete
  2. Bestkan pi daiso... kekdg tak perasan masa berlalu dok leka telek mcm2...

    ReplyDelete
  3. Jiya: tengok barang gak jiya... ader yg mahal, ader yg murah, ader yg lebih kurang msia... beli aper yg mampu n rasa berbaloi jerla... hehehe... tapi kebanyakannyam brg mahal lerr...

    K moi: Tu la kan k moi... dok telek satu2 tak sedar dah sejam dok tercongok kat situ... rege pun reasonable la dari kat supermarket biasa tue...

    ReplyDelete
  4. hihii syoknya dpt bawa balik hasil tangkapan..

    ReplyDelete
  5. hehehe, mmg best dapat bwk hasil.. tp sekali sekala jer ader hasil.. yg lain jalan2 gitu2 jer...

    ReplyDelete