Pages

Saturday, May 16, 2009

Jalan-jalan cari makan...

Salam...
Selamat ari Ahad... ari jumaat aritu aku tak masak-masak... makan luar jer... Mr Hubby belanja jalan-jalan cari makan... kalau tak laling yang belanja sapa lagi kan... hehehe... demi memenuhi hasrat n impianku nak makan kat restoren jepun, kitaorang pun pergilah makan kat Maki Restoran Jepun kat The Avenues...


Mr Hubby dah cakap siang2 yang dia taktau nak order apa.. aku orderkan jerla... disebabkan sehari sebelum tu aku dah google kat internet tengok menu kat restoren ni, so takderla susah sangat nak pikir... tapi yang jadi masalahnya, banyak sangat tekak aku nak rase... maklumlah dah sampai termimpi2 makan makanan jepun... ekekke... dalam banyak-banyak menu tu, aku tak order sushi pun sebab tak rasa nak makan sushi... nak makan benda lain... ehhehe... tapi yang pasti takoyaki dan okonomiyaki takder jual... huuhuhuu... sodih denn... So, menu kami....

Seafood soup...

Mix tempura...

Spicy chicken n mushroom Teppanyaki...

Yaki Udon...

Chicken Fried Rice n Fresh Orange...

Tak sangka aku, makanan jopun ni sehingga menjilat jari... sedap n kena jer dengan tekak kami... asam garam dia sume ngam2... ader service delivery... next time kalo rase nak makan n malas nak kuar jenjalan, bolehlah calling2... tapi rege memang mahal ler sikit kan... kalo fastfood biasa pon dah mahal kat sini, makanan jopun nie lagilah mahal... takperlah, sekali sekala... tapi aku rasa berbaloi la dengan rasa n servis dia yang bagus tue... bukan selalu kan nak makan-makan macam nie ... yang penting we all sume enjoy makan... Irfan ngan Irdina suka sangat ngan Yaki Udon ngan sup tue... diaorang ni segala spesis mee ngan sup memang feveret...

Masa jalan-jalan tu, kami bertiga sempat la jugak sambar pepe yang berkenaan...
Irdina punyer from Ikea...

Irfan punyer from Carrefour...

Aku punyer from Carrefour....

Aku punyer from Ikea...

Mr Hubby punyer, hehhehe...

dan segala bil-bil yang berkenaan dan sewaktu dengannya... ampun yer laling... terima kasih daun keladi... ader rezeki belanja la kami lagi... ni adiah mother's n teacher's day kann... kan... kann Laling... Hadiah anniversary end of month nie bleh request lagi tak? hehhee... tenkiuu... muahahahha...

Sekian, wassalam...

9 comments:

  1. amboiii... seronoknyaaa dia, dpt mkn, dpt hadiah...hehehe

    ReplyDelete
  2. hahahaha... ingatkan apa laa tuk cik abg td.. rupa2nya bg bills jer ya.. ish3.. hehehe

    ReplyDelete
  3. okonomiyaki leh wat sendiri akak...try ahh...mudah je...(resepi tak silap aishah ade selit kat blog) takoyaki kena ade acuan dia...

    re:biasa bendaalah bahan2 masakan jepun nih kiteorg baca bahan dia...kalu takde benda meragukan mkn je,jgn byk soal...kalu soal lebih2 semua benda kat jepun nih tak leh mkn...tp ada setengah benda kiteorg akan call diorg punye syarikat gak...cam kalu diorg kate ade lemak...so nak sure lemak tu dr ape...kalu lemak sayur n kekacang ok ahh...tu kisah lemak...benda lain byk lagi kot...

    ReplyDelete
  4. ayu... kenapa nampak mcm local food je? takde japanese touch la... huhuhu....

    ReplyDelete
  5. aku pun suka japanese food tp skrg dah was-was nak masuk sushi king sejak dpt email ckp yg kicap cair dia tu ada alkohol yg melebihi standard... huhuh... sushi king member card utk tahun 2009 pun tak rasmi lagi...

    ReplyDelete
  6. alamak sian hubbymu dpt bil je..ekeke..ok per wife dia dah selalu masak2 sekali sekala kenalah belanja kan kan...

    ReplyDelete
  7. ayu,alahai beshnye jalan2 cari makan.mama & anak2 syiok jek memborong tp hb bwk balik bil ye,bagus2x! hahahaa
    eh,ujung bulan anniversari ye?akak awal bulan 6(2/6) heheee xtau nak request hape sbb tlalu banyak pmintaan takut tak tertunai jek nnt,hah demand tul!
    anak dare tu cumey ah!

    ReplyDelete
  8. k anawahid: sekali sekala k ana. asyik terperuk dlm umah jer... otak nie dah bioll.. ehhee...

    K nor: hehehhe, terpaksalahkan... kalo tak nak bayo bill nanti kena cuci pinggang kat belakang nun.. heheh...

    Sha: kat sini brg2 makan pon takder label halal... kena pandai2 sendiri ler.. kiter dah usaha, tawakal jerla...

    cumie atud: hehhee, raw2 ni my laling tak makan ler... aku makan gak sket2... sushi sajer nak prektis wat kat umah... sebab tu tak order...sushi king ekk? aku ader dgr jugak... kompom ler ngan jakim...

    Zaiy: sekali sekala kak zaiy... awek dia asyik masak2 jer.. sekali sekala kena ler belanja.. hehhe...

    K fiza: hehehhe, tula ayu pon lom pikir nak request aper... laling pon dah reti nak pikir nak bg adiah aper... request jerla... kalo dia nak belikan, dapat ler... kalo tak, nganga jer laa... ehhehe..tunaikan sikit2 pun takper... ansurannn.. wekekek...

    ReplyDelete