Pages

Thursday, May 28, 2009

Nasi Goreng Cina n Puding...

Salam...
Salam Khamis... Seronoknya dah ari khamis... esok cuti... yeayy... semalam cuti masak2 sebab mlm ader makan2 ngan geng2 Malakoff... Menu dia Briyani... tak rugi aku ikat perut dari siang... sebab masa makan mlm tu lauk pauk dia mmg sodap2... ayam panggang n roti nan, sup dal , dalca, seafood nugget, fries, humus... tapi yg pasti, humus tu aku tak sentuh pon... aku mmg tak makan, walaupun kat sini dah macam makanan wajjib depa... nasik dia letak tuk sorang punyerla banyak... tapi dlm banyak2 tu, pas suap anak2 n aku plak sambung makan, abih gak 3/4 pinggan tue... hehhee... kalo tak ingatkan dunia , mmg abih sepinggan tue aku taram... lama giler tak makan briyani nie... hehehe... pastu lauk pauk tak abih tu, kedai tu dah siap tapau2 kan... aku suruh Mr Hubby tu amik sebekas ayam panggang... esok2, malas masak boleh reheat... hehhee... ayam tu part drummet... memang laju ler aku makan kan, sebab kecik2 jer... makan lagi, dan lagi...

So, arini aku masak nasi goreng cina cincai... ngan sosej jer... panaskan ayam yang tinggal lagi 3-4 ketoi tue... sosej tu, aku just tumis bawang besar n capsicum... pastu curah sos tiram n sos cili... camppor sosej, n kacau... huhuuhu... tak pernah buat dek org, masakan paling pemalas di dunia cam gitu... huhuhu... janji konyang....

Puding Marble ni plak, bukan aku yg buat... lupe lak nak tanya nama puding ni malam tadi... adik aku, wawa yg dok kat blok 1 tu bagi... lemak berkrim you... ni pekena ngan sekrim belen aritu sodap nie... sojuk tokak... huhuhu.. mekacih Wa... I Lap You...

Sekian, Wassalam...

3 comments:

  1. kak ayu dah la huduh wat tayangan perdana lak.....puding roti aka agar2 roti....nak resepi g rumah kak hana hik..hik...wa pun baru torai...naseb ler sodap ker idak

    ReplyDelete
  2. huduh aper... cantik aper marble dia... pandai umaira buatt... hehehhe... sodappp... makan sejuk2... yummmy... tq tau... nanti, time pot luck bleh buat lagi...

    ReplyDelete
  3. nasi goreng cina makan kat q8...sedap gak eh...heheheee

    ReplyDelete