Pages

Tuesday, June 09, 2009

Irdina's End Of Term Party Preparation...

Salam...
Selamat petang Selasa... huhuhu.. rilek kengkawan... aku dah cool dah... tenkiu la yer pada semua rakan2 blogger sebab sudi bagi sokongan moral... apapun orang nak kate, hidup musti diteruskan... makan perlu makan... kuikuikui...yang lepas usah dikenang... takder pekdahnyer...

Arini end of term party Irdina... esok dah start cuti summer... nanti 16 hb, pergi ambik sijil n final report card... bulan Sept nanti baru start balik sekolah... Ahad aritu, pihak sekolah bagi surat suruh contribute biskut n sandwich... tapi rasa cam tak best la plak... takder buat apa2... pastu, aku pun buat jerla Choc Fugde Brownies nie... resipi, pakai resipi brownies ceklat biasa... topping jer letak choc fudge... topping wat simple jer pon... sebab budak2 ni pon bukan makan beria sangat... makan jajan jer lebih... kalau buat ising, lagilah diaorang tak makan... cam aritu, aku wat cuppies letak whipping cream... Irdina cakap, kawan2 dia bukan nak makan sangat... choc fudge ni pon, sebab dasar pemalas... beli instant nyer topping... sapu jer... sebab memang takder mood kan semalam... ngeee...


Pastu, mula2 ingat cam nak wat cookies... tapi Irdina cakap ramai kawan2 dia dah ponteng sekolah.. yg datang pun tak sampai 10 orang... emmm, malas pulak ler aku nak beria2 bagai... last2 teringat plak biskut feveret dia n feveret aku gak.. ni dia, biskut panda... Irfan panggil biskut kungfu panda... memandai jer dia kan... ngan mini snap...

Sandwich pun buat pakai roti beger jerla... beli jer ekk... burger ayam tu masuk oven... masak 20 minit siap... deep fry pun boleh, tapi aku malas nak buat sekeping2... masuk oven, sekali harung jer kan... mula2 aku ingat nak masuk microwave ajer... tryla kan, masuk microwave... tapi cam liat sket... terpaksa gak ler masuk oven... tak letak sos cili pon, sebab tekak diaorang ni lain sket... tak reti nak makan sos cili... makan gitu2 jer.. kalau aku makan, mau melimpah2 sos dia... baru ader feel kan... aku just letak lettuce, tomato, cheese, daging ayam n mayonis jer... dapat la dua bekas... buat banyak2 pun membazir... sebab yg datang tak ramai... kang dah makan jajan, langsung roti dah takmau makan... huhuhu...

Ni possing sebelum pi sekolah... muka sembab jer... sebab bangun lambat... hehehee..

Itu jerla tuk rini... dinner malam nie, tak masak aper sangat pon... buat telur bistik jer... nanti la tempek gambo... Sekian, wassalam....

5 comments:

  1. salam kak ayu.. wah macam2 buat untuk party anak.. untuk irdina ada mama pandai buat macam2.. bila nak ada baby ni kak.. hihihi

    ReplyDelete
  2. Salam Aymy....akak dari blog Maz tadi....saja tergerak hati nak bertamu....sabar jelah dik ooi...we cannot please everybody....lagi pulak blog ni you yg punya....dia just tompang baca jer...who ever the pengkritik is....kalau nak di ikutkan...akak yg suri rumah kat M'sia ni pun masak tak pernah....hidang balance diet meal...dalam drama boleh lah...ini reality dalam hidup....salam perkenalan dari Kak Watie...Penang.

    ReplyDelete
  3. Ita: buat nyer sikit jer... beli jer yg lebih.. adik? huhuhhu... nanti balik msia ler... :)

    Kak Watie: tq sudi singgah kak... tu la kan kak... kite bukan tak cube... dah cube... maka aper pon kalo blebihan mudarat jugak ka... even makan vitamin kalo overdose pon boleh bwk penyakit gak kan...

    ReplyDelete
  4. siapakah yg dimaksudkan itu?tetinggal keretapi akak hang nih ayu oiii!!!

    pedulikkanlah depe2 tu dik...yg penting kite tahu tahap kesihatan kite,antobodi kite sendiri.pantang2 sangat pun x boleh jugak. tgh sihat ni makan ape yg teringin.and of coz la dlm pada tu berwaspada same ye dok...?biokan jek depe2 tu k...

    ReplyDelete
  5. K Fiza: tq yer... memang biorkan jerla... bukan bleh nak wat aper pon kan... mulut org, bukan mulut tupperware... ade penutup... ekkeke...

    ReplyDelete