Pages

Friday, June 12, 2009

Roti Pita n Sup Pasta...

Salam...
Sabah Al Khair... salam subuh Jumaat... kat luar nun masih gulap gulita... sebab baru kul 3.45 pagi... org lain dok dibuai mimpi lagi... tambahan pulak arini cuti... kan best mangun lambat... hehehe... aku jer payah nak lelapkan mata pas semayang tadi... so, masuk entry jap... japgi try guling2 balik... kalo tak bleh lena gak, wat bekfest kat dapor ler gamaknyer....

Aritu masa pi Al Kout tu nampak roti yang ala2 roti nan yang biasa pak arab nie makan... tapi roti dia agak kering n liat sket... lenguh mulut nak kunyah... petua dia, sebelum makan, panaskan jap dlm microwave... pepanas tu, dia lembut sket... senang sket nak kunyah kan... hehehe... kalau pergi makan kat kedai, order kuah ker... nasik ker... makanan grill ker, musti dia bagi free roti nie... berkeping2 dia bagi free... huhuhu.. aku pernah nampak orang beli sampai nak penuh troli tue... roti ni macam makanan ruji diaorang ler kot... roti ni murah jer kalau nak dibanding dengan harga roti canai... sepeket 6 keping 50 fils... lebih kurang 60 sen... kiranya sekeping roti dlm 10 sen camtu... kalo makan cicah kuah, sekeping pun dah kenyang... agaknyer sebab tu diorang suke...

Masa nampak tekak ni rasa cam nak makan sangat dengan kari... tapi dah berapa ari, tak buat2 lagi karinya... roti pun dah nak expired... last2 aku ader idea... wat roti pita... org tak buat, biar aku yg buat... ngeee... roti tu kan kembung kat dalam dia... jadiknya kalau belah dua, ader ler ruang tengah roti tue... celah2 tu ler aku letak inti dia... nak wat roti pita cam tak berbaloi aku rasa.. sebab nak makan nyer 2-3 kpg jer... not bad ler hasilnya... sedap kalo letak mayo n sos bebanyak... rasa cam roti pita ler, tapi versi liat sket... nak makan, panaskan dulu... baru okey... kalo sejuk dah jadik cam kertas kadbod... huhuuhuhu....

Roti Pita...

Roti asalnya....

Bebudak ni sure tak makan roti nie... aku wat sup pasta... ala2 sup campur n letak pasta yg dah direbus... asal sup ajer, diaorang makan jer... mak budak n bapak budak pon tumpang sekaki makan sorang semangkuk...

Aiskrim wat bile ekk? lupe dah... aku makan sorok2 nie... sebab budak kecik tu batuk2... tak bleh makan... kang semput... aku jugak yg susah... teruk tul perangai mak budak ni kan... aku dah teringin sangat nak makan aiskrim... makan satu scoop jer tau... hehehhe...

Keyla, mata cam dah ngantukk.. harap2 boleh tido... sebab kepala ni dah ting tong... jemput makan... sekian, wassalam...

4 comments:

  1. sup makaroni ni dulu mak saya sllu buat masa weekend, masa saya kecik... mcm comfort food, mak tak kerja, boleh mkn sama², huhu sedih pulak terkenang... :)

    ReplyDelete
  2. alalal, jgn cedey kucing oren... jom makan sesama...

    ReplyDelete
  3. Ais krim dan cherry..nak jugak!!!

    ReplyDelete