Pages

Sunday, June 14, 2009

Sabtu yang meriah...

Salam...
Macam yang dicakap sebelum ni, memang takder entry masak2 beberapa hari nie... sebab makan kek kodaii... huhuhu... semalam kami pi tengok wayang... dah lama tak masuk panggung... biasa pi dating berdua2an jer... sebab anak2 bleh tinggal ngan MIL kalo kami dating kat KL... skang ni kena usung sekali... pernah dah sekali bawak tengok wayang... aritu tengok Kungfu Panda kat OU Damansara... semalam tengok Night at the museum 2 kat cinescape Al Kout...
Tiket...
Poster...
Al Kout Cinescape... Not bad ler panggung dia... selesa...
Gambo yang diambik oleh photographer cilik masa tunggu kat depan panggung tu... Irdina yang snap... mula2 tak centre, yg 2nd nie okey sket... abaikan jerla muka aku n badan yg bolatt tu yer... muahaha... sebab tu aku kena diet sakan... huhuhuhu...
Masa awal2 tu okeyla kan sebab asyik dok ngunyah Popcorn ngan Nachos n cheese... lelama dah boring dah... ensot sana... ensot sini... nak tido la... nak apa lah... huhuhu... tapi time part2 suspen n happening, duduk la diam kejap... tgk balik... at last, berjaya gak ler tengok sampai abis...walaupun jiwa aku ni tak berapa nak tenang sebab takut kang tetiba bebudak ni amuk nak keluar panggung, tapi lega jugakler sebab sempat tgk sampai abis... rugi wooo... tiket wayang sini amatlah mahal... 3-4 kali ganda dari rege kat Msia tue... bayangkan kalau kami masuk berempat... dah berapa kali ganda... sendiri kira ler... huhuu... sekali sekala jerla... sebab dah mati kutu nak wat aktiviti apa kat padang pasir nie... nak pergi outdoor, panass... indoor ajerla option yang ada...

Pas tgk wayang, kami gi makan2... dah lama aku nak makan Briyani... last makan masa agenda makan kroni Malakoff kat Turkey Al Bustan tu... lama gakler aku pendam hasrat, sebab aku tengah kontrol makan nasi... tapi semalam aku nekad nak makan gak... biarpon aku tau, skala penimbang tu nanti sure naik mendadak... badan aku ni tak sama ngan org lain.. kalo org lain, makan 3 kali sehari tu normal ... kalo aku makan 3 kali sehari, memang cepat sangat naik... aku boleh makan sekali sehari jer... yg lagi 2 kali just boleh ambik makanan ringan jer, tak boleh main course... sebab metabolisma aku teruk tahap cipan... busan kann... laling aku pun cakap, aku makan tak banyak mana pun... tapi nak buat macam mana... dah nasib badan...

Kami pi makan kat Fahaheel ni jugak... Mughal Mahal... cantik giler kedai dia... cam takut2 jer aku nak masuk... open place ader, kabin style pun ader... surela aku suke dok dlm kabin tu... sebab bebudak ni bukan bleh dok diam... cantik giler la dalam kabin nie n boleh muat dlm 4 orang.. rege makanan kat sini sama jer ngan kedai2 makan lain... takderla mahal or pelik rege dia... siap ader tv lagi dlm kabin nie... tadaaa...

Ni makan2 nak lepas gian nie... huhuu... mushrrom sup n dal sup... tak berapa kick... aku wat lagi sedap... huhuu...
Pappadom n penyicah dia... papadom dia pedas...
Roti Nan yang dalam dia ader isi ayam... roti lembut, tapi isi ayam dia cam kurang sket rasa rempah n garam dia... tawar sket...
Tandoori Chicken Tikka Masala... dia letak dalam sizzler plate tue... yg ni bestt...
Chicken Briyani... untuk sorang jer... share anak beranak... nampak cam sket jer, tapi pas makan sampai sengkak perut gak... sib baik tak order 2... huhuhu... Briyani ni pon bestt...
Ni plak macam pemanis mulut pas makan... ntah aper istilah dia ntah... yang gula batu tu okeyla kan... sebab manis... anak2 aku siap suruh amik bawak balik... bungkus ngan tisu amik bawak balik sket... huhuhu... tapi pelaga n jintan tu, ader sesapa yang berani kunyah? huhhu... tak kuasa aku... pelaga tu, kalau tergigit masa makan pon bleh bantut selera makan aku... ni nak suruh kemam2, isap2 or kunyah2... huhuuu... tak dapek den nak nolong...
Air minum air mineral jer... lupa plak nak order air lain yer... baru aku perasan masa upload gambo tadi... air takder... bukan sebab kudut takmo order air ekk... mmg lupe sangat sebab awal2 lagi waiter tu dah tuangkan air mineral tu dlm gelas... kalo pekena air tembikai time panas2 nie pun best jugak kann... cemana ler aku bleh lupe? huhuhuu... agaknya kepala otak aku ni dok ingat Briyani jer... laling aku pon lupa gak ker nak order air? huhuhuu... makan tak abis pon... ayam n roti tu tapau... pastu order briyani lagi sebungkus... sebab malam nanti, sesapa lapo bleh makan... mem takmo masak... hehehehe...

Ni muka aksi nakal... aku suruh amik gambo leklok takmau... nak gak buat buat muke gitu... hehehe...
Balik jer umah pas semayang aku terus pengsan... tido... tak sedar apa dah... Mr hubby ler melayan anak2... ngeh3... sekianlah, jenjalan tuk arini... kalo 2-3 ari pasni pon takder makan2 arap maap... sebab kena start diet balik pas makan tak renti2 kebelakangan nie... diet bukan sebab nak selim melim bagai pon... sebab aku selim cemana pon spesis bulat... tapi comey sket la kalo kuruih sket kan... ngeh3... jaga makan sebab faktor kesihatan... tu yg penting... sekian, wassalam...

9 comments:

  1. wah beshnye jalan2... anakanda dah faham bahasa bolehlah masuk panggung mcm akak ni...kene tunggu mierza besar sikit lagi barulah boleh.klu tak mahunyelah dia dok merayau dalam panggung tu.sure kene halau keluo hahaha!!!!

    ReplyDelete
  2. KD3.00 = RM36.00 kan.. lebih kurang sini la.. harga tiket wayang dalam £6. Kalau tgk kat sini, ibarat tgk 3 kali kat Malaysia.

    ReplyDelete
  3. kat sinipun sama gak kalau gi makan kat restoran2 india/pakistan mmmg ada jintan tu dia bagi untuk kunyah2 bagi hilang bau mulut lepas makan kut. lagipun hidangan dorang ni kan byk snagat bawang2 mentah gitu. citer museum tu kitorang dh tgok byk kali tapi kat DVD je..heheehe..

    ReplyDelete
  4. wah bestnya pi tgk wayang!! ila tak sabar tgu anak beso psl leh arr pi tgk wayang. hehehe... jdnya tgk museum 2 kat umh je laa ...beli yg pirate. tahu2 dh tido psl gmbo tak comel dan soundnya bongek.

    jom diet together nak? ila plan esok start nak poser...tak lama lagi rejab & syaaban. Lagipun ada jgk nak ganti. Nak try pser straight though musim panas. Moga diberi kekuatan dariNya....

    ReplyDelete
  5. Kak Fiza:
    K fiza, yg dh paham bahasa ni pon tak senang duduk... puas gak pujuk... hehehe... takut gak kene halau smalam... kekekke..

    Bad:
    Yerla, lebih kurang rege tu la kan... tapi kalo masuk single ok lerkan... still boleh tahan... ni masuk berempat... amik ko, tiket wayang seratus lebih... bleh bawak masuk kaum kerabat sekali kalo kat msia nie... huhuhu... tapi sekali sekala why not kan...

    K Zaiy:
    Tu la kan kak... tak kuasa ayu nak kunyah... heheh... kat sini tak tau mana nak cari pirate DVD... hehhe... lom abis teroka... lgpun sajer jer nk pg tgk wayang... biasa mmg download tenet jer...

    Ila:
    Mmmm nak bukak rahsia ler ni... kak ayu ni, hari2 puasa tau... tak kira hari... dah berbulan dah... kadang2 jer tak puasa kalo ade acara apa2... cam smalam tu, sebab nak makan2 kat luar time ptg, so tak posa... hari2 lain, insyaallah mmg puasa... alhamdulillah so far terdaya lagi nie...

    ReplyDelete
  6. bestnye..cuti2 masak...he..he..

    ReplyDelete
  7. salam akak...
    best gak mkn kan dalm kabin tu...yg pencuci mulut tu..jintan kat sini siap di salut ngan gula2 pudina...anak kite pon suke...kite mule2 ok ler time dah sampai rasa jintan tu kite mmg kuarkan balik...ahaks...

    ReplyDelete
  8. wah, mkn sambil tgk tv... mcm kat rumah je! ye, saya pun pernah terkesima dihidang ngan jintan (takde plak pelaga), ambik 1 je try, cheh... gilo ko? tuan kedai tgk gaknya kata, jakun ko? heheh.

    ReplyDelete
  9. K moi:
    hehhee, best gak kak sekali sekala cuti... cemuih nak pikir nak masak aper...

    Sha:
    Sah, yang spesis salut pudina tu pun ader... ikut kedai yg kiter pergi ler... hehehe.. akak amik yg gule batu tu jer... kuikuikui...

    Kucingoren:
    hehhehe, mmg mula2 cam jakun sket la... skang pon jakun gak... makan gule jer...

    ReplyDelete