Pages

Tuesday, July 21, 2009

Chicken Cordon Bleu, Curly Fries n Shrimp Salad...

Salam...
Sambungan selamat pagi selasa... ekeke... dengo entry cam gempak ajer kan... padahal hampeh... bukan aku buat pon... memang ler bukan aku makan kat kedai... tapi aku beli yang frozen n deep fry ajer... ngeee... yang aku wat salad tu jerla... potong2 sayur n campak... udang masuk microwave 2 minit... siap... ekekee... cam hampeh jer kan... aku taktau dah nak masak aper...

Arini la plak kot masak nasi... kawan2 musti heran, naperla aku ni malas beno masak lauk pauk n nasi nie... asyik2 makan2 yg main harung n western jer... huhuhu... camne nak citer ekkk... hehhe... aku avoid masak nasi n lauk pauk, bukan apa... aku ni mmg suke makan nasi... kalau aku masak lauk yg mmg aku nak makan, kang aku makan beria... masalah n dilemanya skang aku takmo makan nasik n heavy2 ... huhuhuhu... fenin la nak fikir menu apa yg orang umah ni suka makan tapi aku bukan tak suke makan... sebab aku mmg suke makan... cume nak cari menu yang aku makan gitu2 jer... kalo makan pon tak beria n boleh kontrol... ehehe... tp mmg masalah ler kan kat aku... sebab apa2 makanan pon aku suke... adoyaiii... tak dapek den nak nolong...

Apapun biarlah aku sorang yg tanggung... huhuu... kawan2 layan ajerla menu semalam... yg western giler nie... ekekek... Cordon Blue ni pestaim makan dulu kat SR (Secret Recipe) ... jakun kejap masa mula2 makan tue... kat sini, ada plak yang frozen... rasa not bad... cume aku tak berkenan sangat sebab ayam part dada tu la... isi dia bit dry n padat ler kan... aku mmg suke part thigh, leg n wing ajer... huhuhu...

Sebelum kena bedah...

Yang meleleh tu cheese ler...

Aku makan seketul jer pon... tak beso sangat pon... saiz 2-3 ketul nugget jer... kalori pon tak banyak sangat... 190 kcal seketul... tapi dah deep fry tu, manyak ler sket kalori tu... huuhu... tapi deep fry pon pakai minyak jagung tau... ekekke... fries amik sket jer... 2-3 ketoi... salad 1/2 mangkuk... tu dah abis tahan dah nafsu makan tue... huhuhu... seksa tul owg spesis rendang n kembang cam aku nie... sabo jerla...

Sekian ler tuk pagi nie... kalo ader masak2 arini n ghajin, aku masuk entry... huhuhu... sekian, wassalam...

3 comments:

  1. Syioknye dapat cordon blu chicken... siap ade cheese lagik. Sini cordon blu fish jer lah yg halal... blu2 laen haram. kuikuikui

    ReplyDelete
  2. sakit perut aku menelaah jawapan ko.

    ReplyDelete
  3. Ijan: hehhehe... ok gak fish pon... sini tak jumpe la plak fishnyer... ekekke...

    Nani: ko, jgn ketawa lebih2... otak aku tgh wenggg nie... ekekke...

    ReplyDelete