Pages

Saturday, July 11, 2009

Hari2 yg still bules and Tahniah tuk Kak Tie n Kak Ieda...

Salam...
Adoi, dah bersawang umah aku ni ha... lalang pun dah tinggi nie... kome2, naper tak tulun tebas lalang ngan sapu? ekekke... aku tak pi mana2... jgn ada yang ingat aku pi melencong ker, melancong ker... takder maknanya... aku masih di bumi padang pasir yang penuh pasir n debu ni... yang tgh dok panas menggila kat luar nun... aktiviti aku cam biasa kat umah nie... takder yg luar biasa... sapa yang dengar, sure bosan... ngeee... takkan nak pi piknik time summer ni... kalo nak rasa rentung or melepuh kulit, pergi la cuba... pi kuar kejap pun time malam2 pon ghase dah separuh masak kulit aku nie... tapi kalo time panas nie, lemak2 ni boleh cair berbaloi la jugak kan... ekkeke...

Lontong wif sambal bilis n serunding daging...
Popia goreng...
Kerapu masak kerabu... nama tempatan ikan ni, ghasenya Balool...
Pizza campak2 ajer...
Mee goreng wif cili jeruk n kopok ikan...
Minggu lepas memang tak masak sangat... sebab Mr I pun sibuk nak diet gak... taknak makan dinner... nak kudap2 minum petang jer... huhhu... untuk budak2 ni, tak susah... sup, masak kicap, masak lemak or masak2 yang simple2 n tak pedas... masak sejenis jerla tuk diaorang... so, ni la beberapa menu minggu nie... menu owg malas... sebab i'm still malas nyer mood... kenapa ni? kalau Sweetie siti bolehla cakap pembawakan budak... sebab dia preggy... aku ni? pembawakan apa? pembawakan lemak? ngeh3...

Masa kuar pusing2 semalam... Mr I bgtau nampak ler satu keter kontrol ni kat TSC... aritu pernah nampak dalam video kat Tv yang dia tayang dalam TSC tu... tapi tak nampak la pulak dia ada jual ke tak keter nie... tetiba this week, dah nampak ader jual la plak... dia plak yang lebih2 excited nak beli... apa kelebihan keter ni ek sampai dia sibuk sangat nak beli... alaaa, bukan hebat sangat pon... macam keter kontrol biasa yang boleh pusing2... lampu depan menyala kalo gerak ke depan... kalo reverse, lampu belakang pon nyaler... cume bezanya, keter ni boleh panjat dinding n siling ... tak caya? meh tengok sini.... tadaaa...

Aksi di dinding sebelah suis lampu... abaikan ajer sticker yang ditempek oleh anak dara aku kat suis tue... hehehe...
Ni plak aksi kat siling... kat sebelah lubang2 ekon siling...

Rege tak mahal sgt pun... aku cakap ntah2 kat Msia dah bersepah2 dah... ekekke... apa-apaan ler labu... pas abah kanak2 ni amik keter ni, yg adik sure ler excited sebab ingat dia punya... kakak apa lagi, muncungla kan... sebab adik dapat, naper dia tak dapat pape... last2 Mr I cakap, keter tu dia punya... sapa nak pinjam boleh pinjam... ngeee... so, bukan sapa2 punya... hehehe... pandai tak Mr I punye trick... bukan apa, mainan kat dlm umah ni dah berbakul2... naik rimas pun ader... tapi kalau tak dibelikan pun, kesian jugak... taula, takder life sgt... terperuk dalam rumah ajer... serba salah...

Then, kesempatan ni gak aku nak ucapkan tahniah tu my lovely kezen... Sweetie Siti aka Kaktie dan jugak Pai... dia baru jer mengompomkan diri dia dah pregnant setelah 1 year + kawen... tahniah... mudah2an sihat selalu dan selamat melahirkan baby yg comel mcm mama n papa dia serta sihat... tahniah gak tuk Mak ngah Normah n Pak Ngah Karim kat selama nun... for their 1st cucu... huhuuhu... dah nak jadik tok n tokwan la yer... :) .

Tahniah gak tuk Kak Ieda wife Zubir yang baru melahirkan baby boy kat London Hospital, Kuwait semalam iaitu ari Jumaat... Insyaallah, nanti sempat kami mai tgk baby n ibu baby... jangka haritu awal bulan 8... so, terawal beberapa minggu nie... yang penting, sihat n selamat... kesian dengan K Ieda sebab dia sorang2 jer nanti berpantang... dahler penghuni kaum ibu kroni2 kat bangunan dia tu sume balik cuti kat Msia sampai raya nanti... saba yer kak Ieda, nanti sempat, kami mai terjah...

So, tu jerla story mory minggu n hujung minggu... esok dah minggu baru kat sini... hopefully my penyakit malas will get better... jumpa lagi... sekian, wassalam...

No comments:

Post a Comment