Pages

Thursday, July 30, 2009

Kuih Buah Melaka n Lauk Pauk Owg Malaszz....

Salam...
Selamat ari Khamis... kuih buah melaka ni, buat tuk minum petang semalam... actually bukan petang sangat la, dah nak maghrib baru buat... tetiba cam nak kunyah buah melaka jer... buat jugak ler sket... dapat ler sepiring... cukupla tu... resipi buah melaka biasa jerla kan... tapi aku tambah satu sudu besar serbuk santan... nak bagi lemak2 sket... pastu tambah 1 camca teh pandan emulco... bagi kaler n bau wangi sket... sebab, air pandan aku tu, bau dia dah kureng sket n kaler pun pucat sangat... semalam nyer bekfest just goreng nasi... lunch sampai dinner goreng bihun ajer... memang malas sangat... huhuuhu...

So, arini aku masak nasi pulak... Mr I masuk kejer balik arini... tanya semalam nak masak ape, dia kata nak ayam masak merah n sup sayur... laling dah request, senang sketla aku takyah pikir... Tiba2 pagi ni, teringat plak hati ayam yang Kak Ina Hana masak... terliur la plak...hati ayam tu memang dok ader jer dalam esbok... beli dah lama, tapi tak masak2 lagi... so, lauk tambahan wat hati ayam masak kicap pedas... masak sampai agak kering... layan jerla menu owg malas nie...

Nasi campur...
Ayam masak merah...
Hati Ayam masak kicap pedas...
Tu jerla kisah tuk rini... opss lupe... ader agi sket... nanti sambung... ekekke... sekian, wassalam...

1 comment:

  1. Malas ape nye cenggini.. huhu... best tue lauk2 tuh... kalu kite dah bulat dah mate time makan nasik... sedap!!!!

    ReplyDelete