Pages

Saturday, July 25, 2009

Magic Planet at The Avenues, Kuwait...

Salam...
Salam ari Jumaat malam Sabtu... sambung ngan entry pusing2... bukan pi memana pun... just pi The Avenues jer... sebab minggu ni rasa nak bawak kanak2 pi main2 plak... at the same time, ummi kanak2 ni boleh intai2 summer sales kat Avenue nie... ngeee... entry ni agak panjang, sape malas baca or takde masa, baik angkat kaki dulu... huhuhu...

Kitaorang gi main2 kat Magic Planet kat dalam Avenue nie... dah few months bukak, tapi tak sempat nak pi jengah... sebab kalau nak bawak kanak2 pi main, musti ambik masa lama nak tunggu diaorang ni main... minggu ni ada sedikit kelapangan, so bolehla... Magic Planet ni antara indoor mini theme park yang fofular kat area sini ... Kat kuwait ni, ada sebijik ni jer... kat Dubai ada gak... sebab last time masa pi Dubai ritu kami ada jumpa gak Magic Planet nie...

Entrance...

Kalo nak main dalam ni, pakai kad cam kad kredit tu... moden sketla kalo nak dibanding spesis yang pakai token tu kan... hhehe... pastu kad boleh topup ler kat kaunter dia... agak besar Magic Planet Kuwait ni... dua tingkat... tingkat atas ade la ride cam merry go round tu, ride2 lain 2 dan arked tuk kanak2... pastu, ader gak playground dalam nie tuk sesapa yang taknak main spesis2 game n ride tu... tingkat bawah ader ride yang ganas2 sketla... tapi mini la kan... pastu ader arked tuk kanak2 beso sket cam race keter n motor... bowling lane n pool...

Budak ni pun bukan nak naik sangat ride2 tue... Irdina dah merengek nak main kat playground... aduss, setakat nak main gelongsor tu, kat mall kecit2 dekat2 umah tu pon ader... ni datang jejauh nak main gelongsor jer... adoyaii... sib baik la, dia makan pujuk... ajak main boling dulu... pastu baru pi main gelongsor... main la 1 game jer pon boling tu... dah lama sangat tak pegang bola boling tue... Mr I siap tanya... lane ni cam pendek sket ker? ... ke , rasa pendek sebab kita dah lama tak main? ... huhuhuh... aku pun tak sure... sebab mmg dah lama betul tak sentuh bola boling ni kan... main kat Wii tu aderla... ekeke...
Mr I in action...Tukang kilat bola... Irdina takmo main...Pemain cilik... kongsi main ngan abah dia...Adoyai, the result is very2 memalukan... of course la aku nyer result kan... budak darjah 1 or tadika main pon better than me... actually, its really me... sebab aku memang tak reti main... ekeke... kalo tak, takkan ler student aku masa kat IKIP Kuantan dulu gelak sampai guling2 depan lane sebab aku asyik cuci longkang sampai berkilat... ekekke... Mr I, still boleh main la... walaupun tak perform as usuall... sebab dia ni memang bolehla main walaupun tak terrer sangat... tak terrer pon, still pernah bawak balik vacuum cleaner as hadiah tournament... hehe... dia main gilir2 ngan Irfan pun still boleh beat me... dan still ada strike n spare... aku? spare pon tarak, apatah lagi strike.. asyik rompong n cuci longkang jer... ni salah mama kot, tak bedung aku masa kceik2... ekkee... ampon, Ma... huhuhu...

Si Pengalah... ekkeke...
Main boling tak bleh lama sebab manyak lagi aktiviti nak dibuat... so, next time boleh pi main lagi... tuk make sure yang lane kitaorang main semalam mmg betul panjang tu, kena la pi City Centre plak, main kat sana... alasan jer tu... sebenornya City Centre tu one of the place yang aku suke pergi.... sebab, Daiso ada kat situ... dan brg2 kat dalam City Centre punye rege pun, reasonable n banyak pilihan gak...

Then, pi la jugak main kat playground tu... mula2 Irdina jer nak masuk... tapi owg jaga situ dah terswiped (ehh, betul ker vocab aku ni... maaf yer cikgu BI... huuuhu) dua kali ... tuk Irfan sekali... kena la jugak Irfan masuk main sekali... kami pun lepak le kejap tunggu diaorang main kejor2, panjat2, gelongsor dalam tu... besar playground nie... kalo aku kanak2 pon sure aku enjoy... hehe... dan rege tuk sekali entrance pun, mmg la mahal... tapi mmg standard price la kat sini, tuk indoor playground camni... tapi disebabkan facilities tuk playground ni quiet memuaskan, rasanya o.k la kot... kalau nak compare ngan duit Msia, mmg la sgt mahal kan... tapi living cost sini, dah mmg camtu... nak buat macam mana kan... Pastu main few games n ride...
Pijak Alien... ngee... abaikan tangan gebus itew... Mr I ni, teman Irdina ke teringin nak tumpang sama?
A+ nyer drummer...
Adik just dapat A... okeyla tu kann...Irfan vs Ummi... Sape menang? Cube teka...Ummi bertungkus lumus... tapi Irfan yang menang... ekeke... kasi can jer tu... kang dia nangis...
Then, pi lunch kat food court... Nathan's for kids... Shrimpy for Mr I n aku...
Masuk carre4 kejap... pusing2... masuk Al ghanim Electronik jap... then balik... takde soping apa pun... sebab takder yg menarik tertarik daBoom... sampai umah dah petang... aku tido jap... bangun dah maghrib... dinner, Mr I yang masak... for sure la dari delivery kan... ngeee... Papa John Pizza... aku habiskan baca shopaholic Ties The Knot... then, krohhh3... tidooo... arini ada gak agenda... entry berikutnya wokehh... esok pun macam ader agenda... hehhe... layannzzz... sekian, entry berjela kali nie... Wassalam...

2 comments:

  1. hihi tak tahan tengok... siap ada tukang kilat bola tu!

    ReplyDelete
  2. huhuhu... dah dia taknak main... polish ajerla bola tu kan... muahahaha...

    ReplyDelete