Pages

Tuesday, July 14, 2009

Nasi Goreng Pattaya n kawan2nya...

Salam...
Seminggu dua ni sapa yang masuk umah aku sure nyampah kan... apa la budak ni buat ek? takde ker menu2 yang best2... ekekek... lom rajin lagi... nanti la yer... tunggu mood datang :) ... 2-3 ari nie, ni ajerla masak2 aku... ader hari Mr Hubby aku pun tak berapa nak makan sangat... tu yg masak selamba badak jer tu... jom terus rempit ke menu bodoh2 tue...

Ni di antara request dr Mr I... dia request, aku masak ajer... senang kejer cik senahh... he's very simple person... tgkla, dia request pun yg simple2... jgn ler aku sibuk2 nak cuba masak pelik2... at the end menu biasa2 jugak yg dia makan... lucky me dapat hubby yang tak cerewet... tapi ada jugak resipi2 baru yang aku cuba terkenan kat hati dia... kalo resipi baru pun, aku cuba yang aku agak2 dia suke and aku pun suke ler... kalau tgk bahan2 pun rasa cam tak berapa ngam jer, malas ler aku nak cuba... membazir pulak kalau Mr Tong Sam yang kena perabihkan....

Ni plak menu tekak aku... naper ntah tetiba nak makan singgang aka pindang nie... ingat plak zaman berpantang... ngeee... ikan tenggiri dok kejung dalam esbok tue... so, aku layan ajerla... makan ngan ikan masin from Lumut n colek tempoyak... sedap gak sekali sekala makan budus2 cenggini... ni sebenarnya alasan owg malas... ekekke...

Dari last week ntah naper cam rasa nak makan bubur asyura... aku cari resipi kat tenet ni... macam2 spesis ader... yang letak segala bagai rempah ratus... yang cam bubur berlauk pun ader... tapi aku cari yang paling sonang ajerla... tapi kalau kat tempat aku, sebut jer bubur asyura... sure yang manis tu ler... so, ni la hasilnya...

Isi dia aku letak aper yang ada jerla... jagung, kacang hijau, kacang tanah n keledek... dlm resipi ader letak pisang n kacang kuda... aku skip jer... hehehhe... tapi kaler bubur aku tak berapa nak gelap... agaknya gula melaka aku tak cukup banyak kot... huhuhu... dan lembik arr... tak boleh potong... nak makan, kena pakai sudu... adoyai... kan dah tak boleh nak posing hensem2... huhhuu... takper, ni pes time... nanti aku ejas ler mana patut... tapi rasa dia, not bad... rasa lemak manis jerla... takderla rasa rempah2 tu kan... tapi aku suke jer... hehhee... Sekianlah tuk rini... wassalam...

No comments:

Post a Comment