Pages

Sunday, July 26, 2009

Ronda2 Salhia Mall n Sharq Mall @ Kuwait City...

Salam...
Salam Ahad malam Isnin... Adoiii, penat sungguh minggu nie... jenjalan sakan... ekeke... disebabkan penat jalan lom ilang, rini aku masak pon simple2 ajer... huhuhu... semalam last day cuti, kitaorang gerak ke Kuwait City... tujuan utama nak ke Salhia Mall yang bersambung ngan hotel J.W Marriot tue...

Masa sampai Salhia tu nampak cam lengang ajer... mmg kat sini orang jarang datang ronda2 pon... sebab kedai dia tak banyak dan outlet yg ada, sume designer brand.. cam kedai Fendi, Chanel, Dior, Tods, Versace, Tiffany, LV, Cartier, Valentino, Aigner dll... tapi kedai2 dia tak sebanyak cam kat KLCC n Pavillion tu... which is much2 better dia nyer pilihan n meriahnya... but, still aku nak pi jugak jenguk2... huhuu...

Sesampai aku pon tgk cap2 yang ada... dan ngan muke kering, aku terus jer masuk ke satu kedai nie... yang kat kuwait ni lum pernah masuk... kat Msia n Dubai aderla masuk... tapi masuk jeling2 jerla kan... pastu kuar tangan kosong... ekekke... aku masuk tuk usha2 enbeg la... apa lagi... sib baik salesgirl n salesman tu layan jugak... hehhee... aku kalo enbeg tuk jenjalan nyer purpose, aku suke yang simple n beso... senang nak campak everything dalam tue... telekung, mineral water, makeup pouch, henpon n camera...

Aderla satu design yang aku mmg dah lama berkenan n pendam hasrat... tapi lom ada kesempatan nak beli sebab tabung buluh lom penuh n kot2 nak kuar design lain... tapi yang keluar design baru2 pon, still aku tak berkenan and some of it of sure la much2 expensive... huhuhuhu... yang klasik tu jugak aku nampak simple... masa kat kedai tu, dah berapa kali aku dok galas atas bahu tu... pakai, letak... cuba plak yang design lain... yang beso, yang kecik... sume aku try... sib baik tek kena halau... huhuhu... tapi yang satu ni, cam memanggil2 jer aku... ngeee... aku pun, jeling2 kat Mr I... dia nyer respon pon cam baik jer... aku sengih2 jerla.. last2 dia pon tulun bayar... alhamdulillah... tenkiu bebanyak laling yer... kalo tak, kena la aku korek tabung buluh aku kat situ jugak... suruh depa kira cukup ke dak? ekekeke... adiah sempena ape ekk? aku panggil adiah dermasiswa.. sebab takder sempena paper pon... cam derma jer gitu... hehhehee... :) ... cap aper? biarlah rahsia...


Sempat pi satu kedai jer... pastu sume kedai dah nak tutup... rupanya dia tutup kul 1... kul 5 baru bukak balik... last2 kami pi Sharq Mall... sebab awal lagi... kami tak jalan2 sangat pon... pi makan, solat n bagi bebudak ni main... pas letih jenjalan... balik la... sampai umah dah petang .. lepak2 jap dah maghrib... still tapau kedai for dinner... layan CSI Miami jap... then, ZZZ... huhhuu... layan jerla gambo2 kat Sharq Mall tue... Kat Salhia tak amik gambo pon... sebab, kedai sume dh tutup... huhuhu...

Kuwait City...
Souq Sharq or Sharq Mall...
Makan2 di Chilis... Kanak2 punyer... burger n pasta...
Chicken mushroom soup wif biskut n ice lemon tea...
Chicken Pita Set n BBQ steak... dua2 makanan ni punyalah beso saiz serving dia... tengok pon nak pengsan...
Kami tak sure la sama ada, mmg saiz hidang dia standard besar ni walau kat mana2 or saiz hidang ni dah di ejas dan dibuat besar sebab org2 Arab ni makan banyak... sebab kat Msia mmg tak pernah pi makan kat Chilis pon... so, tak boleh nak compare... kami makan tak luak pon... byk sangat... kalo la tahu, sebanyak tu saiz serving dia, harusss kami kongsi ajer... kami ingat nasi kat sini jer banyakk... ghupe2nya Chilis ni pon kemain beso saiz idang dia... huhuhu...

Maknanya 3 ari aku makan2 beria... ngeh3... angka penimbang for sure la ada naik kan... kalo tak naik, mmg ler ajaib... huuhuhu... tapi tak la cam geram sangat, sebab mmg puas makan... hehhe... arini back to normal life... minggu baru again... pasni, 2-3 minggu jalan2 kat area umah jerla... tak larat nak pi jauh2... huhuu... Sekian, wassalam...

3 comments:

  1. teruja tgk burger @ pita tu!!! gila bapak beso2 btul ek!!! ekeke....

    wah ni sakan diet ni. tak pe mkn byk 3 hari....3 hari senaman. balance balik. hahaha....tension kan kalau body mudah naik dan turun....huhuhu

    ReplyDelete
  2. ila, pita tu mmg beso... macam saiz pinggan makan dilipat dua... ngan filling dia lagi... nak gigit pon tak boleh... huhuuhu...

    tu la kan, dah nasib dapat badan camni... cam jongkang jongket... tapi yerla, pantang kalah sebelum ajal... ekkeke... nak kena usaha jugak sedaya upaya... :)

    ReplyDelete
  3. serving chillies memang besar2...american standard.tapi pahamla gak kalau kat arab serving fastfood besar2 sbb arab makan banyak lol.yang kelakar sabun mandi pun besar budak kecik sure takleh pegang

    ReplyDelete