Pages

Tuesday, July 28, 2009

Sedapnya Nasi Ayam Penyet...

Salam...
Selamat malam Selasa... makan lagi... hehhee... semalam kan dah bgtau nak wat nasi ayam... so, niat diteruskan... memandangkan Mr I terpaksa MC rini sebab tak sihat, lagilah syok aku nak masak2... sebab ada accompany tuk lunch.. kalo tak, aku makan2 sowang2 jerla... malam, aku pun just melangut tengok Mr I makan sebab aku mmg tak makan heavy masa time dinner...

Aku terliur sangat tengok nasi ayam penyet ni kat umah Ijan... nampak cam sedap jer... aku pon mmg tak pernah makan nasi ayam penyet nie... asal dari mana ek? Indon ke? aku pun tak sure.. Ngeee... main makan ajer... asyik2 wat nasi ayam biasa or hainan jer... kali ni try nasi ayam nie... kesimpulannya, memang lain dari yang lain... n sangat serasi kat tekak aku nie... ayam dia tu ala2 ayam goreng berempah ... sambal dia tu mmg bestt... tapi keaslian rasa dia, aku tak sure la sama ke tak ngan tempat asal dia kan... tapi still, aku rasa best... tapi dia patut ader eksesori lain kot... cam tempe... tapi takder stok... aku skip ajerla... sup n nasi ayam aku just wat yang macam biasa... yang lain cuma, kat ayam n sambal dia... sape yang lom try n nak kelainan boleh la cuba... resipi aku tak CnP pon...nantilah yer... kawan2 blogger kalo nak , pi geledah umah Ijan kat Finland or Kak Ina KL...

Hasilnya...
Ayam dia yang best itew...
Sambal yang shedapp...
Yang ni, sup bodo2 ajer... :)
Kalo ikutkan nafsu makan, mau aku makan berpinggan... tapi sabo beb... kontrol... makan ler sket bagi ilang kempunan... huhuhu... so, selamat menjamu selera... jemput makan... dah siap makan, tulun basuh pinggan yer... ekekek... sekian, wassalam...

8 comments:

  1. cedappppppppppppp!!!!!.. semua cedapppppppppp... nk sepinggan!!!!!

    ReplyDelete
  2. salam kak.. wah bestna nasi ayam ni.. nak buat gak la.. samabl dia sedap ye.. tak sabar nak buat bila yek.. sok la.. huuhu.. jangan penyakit M menyerang dah

    ReplyDelete
  3. wauuu aymy..nak sikit ayam penyet...dah lama tak buat..tergiurlah pulak..

    ReplyDelete
  4. cheh semuanya buat dah! saya baru je makan kat kedai kemarin, hehe :)

    ReplyDelete
  5. Ayyark!!! kite tgk pon terliur gak neh... sedap kan ayam ngan sambal tue... nanti kite pon nk wat lagi.hehehe

    ReplyDelete
  6. K Anawahid: k ana, mmg sheedapp... ekekek...

    Juwita: Ita, kena cuba... ada kelainan... sedapp

    Kak Ina Kl: Memang sdap la kak ina... puas ati makan...

    KOG: hehehe, makan kodai lagi sonang... ekekek... takyah memenyett... ekeke...

    Ijan: hehhe, tu la nanti nak wat lagi... :)

    ReplyDelete
  7. shedap tul tengok!!! ayu sini nyer ayam penyet pun shedap tau! kat kpg baru berdepan ngan masjid ayam penyet wong solo... pergh! dah la pek dalam kotak macam beli kek, kandungannya...

    nasi ayam (lembut jer beras dia)
    ayam kampng berempah
    tempe goreng
    tahu goreng
    terung goreng tumis pdas
    sambal yang lazat gler..
    sup(ader ker...lupa plak!)
    air drinking water

    1 set= rm12 la.... tapi berbaloi...
    balik nanti jangan lupa g sana k...

    ReplyDelete
  8. Ira... ayu ader dengar gak nama tue... okies, balik nanti bleh tryy... :)

    ReplyDelete