Pages

Wednesday, July 22, 2009

Tandoori Chicken n Aloo Chat ...

Salam...
Selamat Pagi Rabu... sonoknyer esok dah cuti... ngeh3... actually esok cuti Israk & Mikraj... Jumaat n Sabtu memang cuti weekend... jadinya ujung minggu ni dapatlah berfoya-foya sket... ekekke... kebetulan Sabtu ni Mr I tak kejer... dapatlah straight cuti 3 ari... tapi nak pergi mana pon taktau lagi... lagipun, apa sangat ada kat sini kan... maybe pi jenjalan memana mall jerla kot... nak pi mall baru buka, 360 mall cam tak best sangat lagi... sebab kedai belum bukak semua... nanti dah penuh bukak sume baru kite pi terjah... tapi rancang nak pi tgk baby Kak Ida... Irsyad Nufail... sian kak Ida pantang sowang2... huhuhu... kalo dekat n ader transport boleh aku pi jengah selalu... kalo aku, mau meraung dah... sebab aku kalo berpantang haruss dok berkepit bawah ketiak mama n mak...

Oittt... dah melalut... sejak akhir2 ni, penyakit malas memasak menjadi2 plak... Ym ngan Kak Ham semalam, plan menu lain... tup2 kuar menu kedai... ampon yer Kak Ham.. menu tu tunda rini... ekeke... So, layan jerla gambo ni... Tandoori Chicken n Aloo Chat... Tandoori biasa ler beli... Aloo chat ni pes time beli... main belasah jer...

Tandoori Chicken ni biasa jerla kan...
Aloo Chat nie... macam apa ekk nak kata... aku pun tak sure resipi dia... tapi ala2 salad kentang la, versi india kot... tapi dia letak tomato sket, bawang sket n daun ketumbar... gaul dengan laban (yoget) kot... sebab masam2 sket... ke dia letak lemon juice ker, taktau la kan... aku makan gak sket2... tapi Mr I tak suke... sebab bau daun ketumbar n rase masam tu... kami berdua nie mmg tak suke sangat daun ketumbar nie... pas ni tak beli dah ler... ekekke...
So, ni makan2 semalam... menu rini, nanti2 la aku tempek... dah siap masak pon pas bekfest tadi... masuk opis awal sket... pasni nak baca buku citer... ekeke... esok maybe tak masak2 kot... sebab nak berumba kat luar tue... ekkeke... sekian, wassalam...

2 comments:

  1. ingatkan tanduri buat sendiri... rasa nak nangis jugak tgk, hehe (nangis jeles)

    ReplyDelete
  2. Hahaha... jgn tertipu udahh... nanti cari rempah dia bleh try sendiri... sabo ekk... nantikan kemunculannya... :)

    ReplyDelete