Pages

Wednesday, August 19, 2009

Kek Coklat Kukus Lembab n Kad Ucapan Ramadhan...

Salam...
Selamat ari rabu... dah ari rabu... dah dekat sangat nak pose nie... seronok ader, sedey pon ader... sonok sebab bulan Ramadhan bulan penuh barakah... tapi tak sonok sebab tak balik raya tahun nie... takperla kan, pengalaman mcm ni bukan selalu...

Petang tadi kul 4 camtu, tiba2 Fatin kat blok 4 Mangaf tipon jemput datang umah kul 8... sajer jer jemput dtg sebab dah lama kami tak jumpe... Fatin n hb nyer Juma ni, pes time kami jumpa kat Food Court Al Kout time winter dulu... dia yg mula2 tegur aku... tanya am I Malaysian? hehhee... sebab sblum tue dia dah ternampak aku kat bawah dok membebel kat Irfan... for sure la aku cakap melayu kan... tu yg dia cam nak tegur aku jer... hehhee... pastu, kami trus lepak makan Burger King sekali kat situ sambil aku dok tgk anak2 tu main2 kat situ... kami borak2 ler... macam dah bertahun kenal... memang ader chemistry kami dua owg nie... meriah dunia bile borak dengan dia... hehhee... masa jumpa ritu dia dok preggy 1st baby... skang ni, baby dia pon dah beso... born in Kuwait jugak... baby Malik... asyik tertangguh nak pegi umah dia... sebab Juma selalu Outstation merata ceruk doniya n kadang2 lama... sebab kalo hb Fatin takder, takkan kitaorang nak pi umah dia pulak kan... aritu dah bagitau, kalo Juma balik bagitau... nak pegi tgk baby...

Disebabkan Fatin call dah last menet, so aku pon wat jerla kek cecampak n paling senang nie tuk dibawak... dia pon tak jemput sape pon... just kami sefamily, kawan Juma sorang n Syukri president MAK sorang... buat dua versi... satu versi cuppies tuk bawak pi umah Fatin sebab senang nak makan... takyah potong... balance adunan letak dlm loyang aje la... so ni la hasil kek last menet tue...

Malas nak wat ganache... just calit Nutella sket... tempek stoberi kecik n badam... hehhehe... kalo ising2 bagai kang muak plak...

Kalo untuk cantik nyer pasal mmg buttercream or fondant nampak melecun yer tak? tapi kalo nak makan, aku mmg tak suke sangat krim2 aising bagai nie... kalo sket2 tu n topping tertentu ada gak yang aku suke... hehhee... tapi, kalo nak suruh aku wat deco or tgk owg nyer deco atas kek guna BC, aku suke ajer... tapi part makan tu, cam lemah sketla... hehhe...

Yang versi letak dlm loyang, ada tragedi... kan tutup loyang tu ngan aluminium foil... abih dah tergesel atas kek tu ngan foil tue... wat spoil ajerr... sib baik tuk makan kat umah jer... nak simbah ngan ganache cam malas la jugak... biarla situ... makan cepat2 sampai abis... selagi nampak, selagi tu geramz ajer... hehhee... foil tu tak tegang kot... pastu masa bukak tak hati2 n nak cepat ajer... itu la padahnya bila mak budak wat kejer tak semenggah... huhuhuu... ni, si Ainn la nyer pasal nie... dok sibuk sgt nak YM masa owg tgh sibuk2 tue... ekekkeke... jgn marah ekk sis... tuk Kak Aziemas n kawan2 yg nak cube, resipi kek ni amik kat SINI yer...

Ni plak, kad from Kak Intan n Love... tenkiu atas tanda ingatan... love u olls... mmuaahhh...

From Kak Intan...

From Love...
Keyla, pasni entry pi tgk baby n lepak2 kat umah Fatin n Juma... sekian, wassalam...

No comments:

Post a Comment