Pages

Monday, August 17, 2009

Penatzz n Puding Roti From Ita...

Salam...
Salam petang Isnin... dah basi dah ekk pulut tue... ekeke... 3-4 ari nie sibuk sket... macam2 benda yang disibukkan... Khamis malam kuar beli groceries... Jumaat pas Asar keluar lagi cari adiah besday Mr I yang coming soon n beli barang sekolah anak2 yg dah nak bukak 2-3 minggu lagi... beli advance sebab nanti dah Ramadhan malas nak jenjalan n berumba tak tentu hala... huhuhu... hadiah besdaynyer, nanti bile dah besday dia baru la wat tayangan... adiah dah basi sebab dia dah rasmikan... boleh plak camtukan... siap cakap, tu adiah dermasiswa... nanti besday beli lain... manyak ensem... aku ni dahler takder gaji, lagi mau buli owg... ngeh3... tu pon puas kumpul dwet elaun bulan2... :) Sabtu pagi kuar lagi pi sekolah kanak2 nie... setelkan sume yuran2 n uniform sekolah...

Sabtu malam kemaskan kain baju budak2 ni yang dah abis diteraburkan dlm lemari tu... dah elok lipat2 abih dipunggahnya... pas kemas ni, taktaula berapa ari plak bertahan kan... mau tak sampai seminggu dah sepah balik... adoii, mmg penatz... kemas lemari jer baru... lom lagi kemas mainan dan segala brg dlm bilik diaorang yg dah mcm stor tue... tadi tgh ari baru siap setel kemas sume bilik diaorang... dah susun2 pon, still barang bertimbun... Mr I siap cakap, camna nak beli set piyuk Tefal yang nampak aritu... hehehe... akan diusahakan jugak sumbat... biar sampai bumbung pon... aku nak beli jugak... ekeke... rugi tak beli, mmg murah n beza betul dgn rege kat Msia...

At last, kejer mengemas pra ramadhan dah siap... kejer ngemas ni, bile masanya abis kan?... never ending story... mana leh bertahan... 2-3 ari kang sepah balik... tapi aku bukannya kemas beria sampai lantai n perabot dlm umah tu boleh wat cermin pon kan... kemas2 camtu jerla n mana yg patut... asalkan tak serabut sangat dek mata nie... ni anak dara ni dah demand nak set comforter baru gak... sebab nak bagi bilik dia cantik jugak... ni kes jeles tgk set comforter ummi yg baru beli last few week cun sgt la tue... huhuhu...

So, back to kisah makan2... tak byk sgt masak2 last week... hari2 busy, masak bodo2 jer... ada yg masak tapi tak sempat n malas nak snap... ada yg delivery ajer... sebab dah penatz, malas nak masuk opis... layan jerla...

Ni puding roti bukan aku buat... Ita yang bagi malam tadi... puding ni datang ngan kuah dia sekali... mlm tadi dah kongsi ngan Irfan makan ngan kuah dia ajer... sedap jer makan... kena lak sejuk2... sedang elok jer rasa dia... tak manis sgt... lemak2 manis buah gitu... Thanks yer Ita... pastu, ni plak makan pagi tadi ngan Irdina... makan ngan blueberry jam... sedap jugak... sebab masam2 manis... hehehe... pepandai jer ejas2... jgn mara yer Ita... :)

Yang ni, hati ayam masak rendang wif kacang buncis... name jer rendang tapi cam masak lemak cili api tapi versi kering... rasa dia pon dekat2 jerla... sebenonye patut wat ngan kacang panjang... tapi aku takder kacang panjang... buncis jer ada... belasah ajerla... lauk ni lauk owg nogori... kalau kenduri kawen ker, selalu la jumpe lauk nie... aku yg suke hati ayam, mmg la suka lauk nie... kalo kenduri, makan ngan nasi putih n ayam goreng berempah tue... oishhh mmg tak toleh dah... tapi Mr I tak berapa suka hati ayam... lauk ni memang cap Jempol... sebab mak aku dok kat ngan Jempol N9 tu ha... wakakaka...

Ni plak, makaroni skrew bolognese... dinner mlm tadi... daun sup yang dah kuning2 tu abaikan ajerla yer... ngeh3...

Grilled Fish fillet with salad... my lunch today...

Kembung masak kicap merajuk... bukan owg yg masak dia merajuk... tapi ikan tu yg merajuk... tak caya? tgk la, seko pandang sana... seko pandang sini... ekekke... jgn mareee... ni lauk request Mr I... laling aku ni senang jer... tgkla, request dia pon mmg simple2 ajer...

Masuk jer Ramadhan, tamar ni mmg la femes kan... aku ni bukan fan of tamar nie... makan tu makan, tapi takderla makan beria... tapi this Kurma, mmg sedapp... nampak tak kaler dia kuning? kurma ni cam separa muda... hujung depan dia dah lembut dah... tapi hujung yang kat tangkai dia tu, rangup lagi... still muda... mmg sedap... yg masak tu cam kurma biasa la kan... tp yang kat part muda tu, mmg tak manis... tapi lemak gitu... kat sini, kurma muda dgn tangkai2 sekali mmg femes... mula2 aku cam wonder jugak, sedap ker kurma muda tu kan... tapi pas rasa, mmg sedap jugakk... krup krap jer bile kunyah... tak manis, tapi lemak... lemak ala2 cam umbut kelapa tu kot... tapi dah 4-5 ari beli kurma tu, dah abis sume sampai ujung dia dah masak ranum... takder dah tinggal part keras dia tu... nampaknye, weekend ni kena la cari plak yg mude tue...

Sekianlah, bebelan tuk rini... penatzz... nak lepak2 jap... kalo baju dah siap kering dlm drier tu, nak kena lipat plak... sejak dua menjak ni cam insaf sket... dah tak tunggu bertimbun dah... kering ajer trus lipat... taktau la sampai bila azam ni kan bertahan... wakakaka... jemputla makan kurma tu yer... jgn malu2... nak amik wat berbuka pon, silakanlah... :) wassalam...

6 comments:

  1. Puding roti tu memula ingatkan blueberry cheese cake.hehehe....

    ReplyDelete
  2. huiii..sedap betol..ni kalo tgh pose tunjuk cenggini...aduhhh..

    ReplyDelete
  3. Ijan: tu la kan, jahat akak nie... suke2 ati jer modified... ekeke...

    KOG: bukan astro jer mcm2 ader... ekek...

    Mummy: hehehhe... sib baik lom pose...

    Isma: ala ma, bodoh2 ajer...

    Ikiqzana: heeeeee... gambo jer, rasa nyer entahla...

    ReplyDelete