Pages

Wednesday, August 19, 2009

Tengok Baby Malik n lepak2...

Salam...
Sambung mengentry... thanks tu Fatin n Juma atas layanan yang sangatlah mesra alam masa datang mlm tadi... dan memang Fatin n suaminya Juma ni sgtla mesra orangnya... kena plak si Juma ni super duper junior Mr I kat MRSM Jasin aka MRSM Tun Ghafar Baba... pastu ada lak sorang member Mr I yang sama2 study kat Halifax dulu... pastu mamat tu sambung plak study kat Us sama ngan Juma kat sana... tapi Juma Junior la... saling kenal mengenal la plak... lagilah panjang cerita kann... huhuhu... kanak2 ni pun sampai tak segan silu nak mintak makan minum kat umah aunty Fatin ni ha... main, apa lagi... dok melompat n berguling sana sini... sian baby Malik rimas ngan kakak n abang yang kepoh camnie... adoi, jatuh saham bebudak nie... takleh wat calon menantu... ekekke...

Fatin ni dolu Engineer gak... since Juma kena pusing merata ceruk sebab involve in oil field ni, Fatin kena la resign tuk ikut laling dia... takperla, ada la rezeki lain tu nanti... masa dulu boring la sket dia kalo Juma otstesen, skang nie dah ada baby, ilangla sunyi dia sket... baby Malik ni, sgtla peramah... kena agah jer dah gelak n pandai lak borak2... hehhe... peramah cam mummy n daddy dia la tue... hehehe... rase nak picit2 jer tgk dia yg gebus itew...

Ni la baby malik yang peramah itu... bolatt jer mata die... ekeke...

Baby Malik, Mummy Fatin n Myself... (abaikan muke den yg bolatt itew..)

Ni Dina dok sibuk nak possing ngan baby... dia mmg suke baby... tapi baby dah ngantuk... nangis la pulakk... ekekek... ayokk kakak... baby nangiss... Irfan takmo amik gambo ngan baby... sebab dia mmg taknak baby... ekekke...

Hahaha... ummi in action... adoi, lama tul tak pegang baby sendiri ekk... ehhehe... sib baik pandai lagi pegang baby... ngeeee....


Tgkla, kanak2 kat belakang tu dok main atas sofa cam umah sendiri... mmg nak kena babab... huhuhu.. wat sogan den ajer...


Kaum bapa dok bersidang... dari kanan : Faizal, Juma n Baby Malik, Mr I n Syukri ... Faizal ni kawan satu tempat kejer ngan Juma... actually dia from Saudi... ada kejer sket kat Kuwait ni 2-3 minggu kot... so, Juma ajakler dtg umah lepak2 sekali... Syukri tu la president Malaysian Assc Kuwait... wife n baby twins dia kat Msia... tapi kdg2 family dia dtg gak sini cuti2 Kuwait... :)

Terima kasih Fatin sebab belanja kami makan... next time Juma cuti, dtg umah kami plak... bolehla bukak posa sesama... masjid pon kat depan umah ni jer... senang nak terawih... :) nanti leh ajak Ita atas sekali... hehhehe... sekian, wassalam...

4 comments:

  1. seronoklah dapat kumpul2 gini eh...

    alamak si abang takmo adik ke?camne nih?hahahaa

    salam ramadhan ayu... :D

    ReplyDelete
  2. Tu la kan kak... bukan selalu dpt jumpa kengkawan... huhuuhu... cam jakun jer jadiknya dok sini... dia takmo adik, ummi dia boleh rilek dulu aa... ekekke... salam ramadhan kak...

    ReplyDelete
  3. Cutenye baby tue... Dina pon sangat la comel... :)

    ReplyDelete
  4. Ijan: baby tu mmg cute sgtt... rase nak bawak balik... ekkeke... Dina, comey ikut sapa ekkk? muahaha...

    ReplyDelete