Pages

Wednesday, September 30, 2009

1 Syawal 1430H ...

Salam...
Selamat ari raye buat semua... dah berserabut umah nie sebab takder mood nak tebas2 lalang n sapu sawang... Ngee... bukan sebab raya mood... sebab memang takder mood nak bersiaran... ekekke... sebelum Mr Mood makin menghilang n teruk, baik la masuk entry sket2... nak warming up dulu...

Ni kisah raye part 1 yer... nak kate tak best sgt raya kat sini, best la jugak... not bad... cume kemeriahan suasana bersama keluarga n saudara mara terchenta serta sahabat handai kt tanahair tu takder la kan... tapi pagi2 raya, dah skype dah ngan PIL kat Kelana Jaya... ngan my family kat Bahau tak sempat sebab masa nak on9 tu, rupe2nya diaorang dah on the way balik Tepeng... tapi masa diaorang kat umah tok kat Tepeng, Ainn sempat gak skype ngan aku... dapat la jugak borak ngan Tok, Mak ngah sefamily, Ateh n Yasmin, Maklang sefamily... ngan sweetie siti aka Kak Tie mak buyung, my kezen tak sempat nak nampak muke... sebab derang dah balik umah yang tak baper nak jauh pon ngan umah tok tue... :)

Pagi2 raye pas siap2, kitaorg gerak ler pi embassy... tuk semayang raye n jamuan raye... makanan mmg byk...yg pot luck pon dah sekian banyak... tapi aku rase makan2 masa merdeka tu lagi sedap kot kat anak tekak aku nie... hehhee... macam2 ader... ketupat palas n rendang pon ader gak... jgn tak caye... hehhe... bab makan2 mmg la tak jauh beza... macam makan raya kat Msia jer pon rasenya... open house pon ader sepanjang Syawal ni...

So, ni la serba sedikit gambo2 1 syawal... gambo2 yg makan2 n ziarah ari2 seterusnya next entry la yer... gambo pon banyak yg tak sempat amik... masa kawan2 dtg umah pon lupe nak amik... sibuk sgt dok borak2... selalu camtu tau... mencii... huhuu... takderla wat open house pon... jemput2 biasa jerla... sape nak dtg, dtg jerla bebila pon... cume ari first raya tu masak lebih sketla kan... masak pon takder apa sgt... biasa jerla... nasi impit, pulut kuning, rendang ayam, kuah kacang n mee kari tak cukup sifat... tu jer la... kek ceklat lembab n kuih2 raye tu jerla... ape yg ader la kan...

Hadirin mula membanjiri pas solat adidilfitri...


Meja2 kroni...


Kueh raye kat umah...


Kuih raye last menet... denmark kukis n almond london...


Pagi raya sekeluarga sebelum gerak pi embassy...


Masa 1 Syawal tu, yg dtg raye umah, family Zaki n Shaidatul... Kak Shai baru sampai dari Msia sebab Zaki tak sempat balik Raya... Syed n Ros serta Syed junior (Syed Ali) pon dtg sekali... Rose kate aku dah kuwus... dah santekk dah... ekekke... ade2 jer Rose tue... lama tak jumpa Rose nie... sebab tu agaknya dia rase camtu... hehhee... En Azmil aka boss Mr I n Kak Ana sefamily pon dtg jengah petang tu pas Zuhur... Iwan n Ita sefamily, haruss la dtg kann... Hazeem n En Raja (bos jugak) pon dtg... En Raja datang solo sebab Kak Imah tak sedap badan... terima kasihla atas kunjungan yer... mahapler kalo layanan n makan2 kurang memuaskan... aku mmg tak gheti sgt masak2 nie... makan2 sefamily bolehla buat... nak jamu owg makan, mmg la tak reti nak bajet...

Sekian, entry 1 syawal... Ma' salama... Wassalam...

2 comments:

  1. mmg nampak kurus... jeles jeles..

    ReplyDelete
  2. Ye ker cumie? alhamdulillah... takper, hang pon... caiyokk...

    ReplyDelete