Pages

Friday, September 04, 2009

Happy Besday My Dear Darling....

Salam...
Salam ari Jumaat... arini 4 Sept, besday my dear Mr Hubby... dah tua you... memang la aku pon dah tue... tapi dia tua extra skett... ekekek... semoga my darling sihat selalu, panjang umur, murah rezeki, dirahmati n diberkati olehNYA, bahagia selalu dan terus maju jaya dalam hidup... dan tak lupa agar dia akan sentiasa menyayangi n mengasihi kami sekeluarga sampai akhir hayat... kimi wo aishiteru... :)

Rini takderla buat ape2 yang luar biasa pon kan... aku tak gheti nak wat masak2 luar biasa... balik2, ulang benda yang same ajerla... tapi, few days back dah tanye besday man nak makan apa rini... dia kata nak makan ciken cop... bolehla... lama gak tak buat... black pepper wif mushrom gravy n coleslow dah buat siap2 tgh malam tue... sebab, masa tu boleh rasa kan.. okey tak asam garam die... huhuh... arini just debone chicken whole leg tu, marinade kejap n goreng atas nonstik pan guna sesudu dua minyak... pastu goreng curly fries sket... siapp...


Pastu, wat kek seketoi... kek ni pon wat tgh malam... rini deco ajer... Mr I nak kek ceklat... tapi aku cam nak wat kek yg ada ala2 cheese sket... pastu masa dok nek unta pusing sana sini, sampai la KK... umah Halen... nampak kek ceklat lapis cheese cake yg menggiurkan itew... baiikkk punye combination... ceklat ader, cheese pon ader... pastu tang deco, biasalah kan... we all tak berapa minat buttercream... prefer choc ganache... kalo just nak wat deco2 BC, aku suke la... nak makan, emmmm kureng sketla... so, ganache wif almond nibs n pecan jerla aku posingkan kat atas kek tue... ni la hasilnya... Amacam? nampak yummmyyy tak?


Pastu, wat air oren sket... tu jerla menu kitaorang rini... ni la gambo masa makan2...

Hadiah besday? hehhehe... dah lama pon belinya... owang tu dah pakai pon... beli last 2-3 weeks ritu... aku tanye nak adiah aper?... aku bagi la few option ... sebab aku suke kalo bagi benda yang dia nak n ader dlm wish list dia... unless dia taktau nak adiah ape... bagi jerla paper yang aku rase sesuai... huhuu... bila dia dah pilih, pastu aku bolehla beli ikut bajet aku... bab2 design, or brand normally dia tak kisah la pon... he's simple man... tapi last year memang aku wat suprise la... sebab masa dia dah dtg sini, aku dah beli awal2 kat Msia... PS2... huhuhu... this year, dari option yg aku bagi, finally, dia kate nak tukar hp... dah bosan pakai HTC dual touch tu... HTC dia tu pon cam dah gelongg... okla, tak kisah ler... as long as within my bajet la kan... bajet pon, aku dah simpan n kumpul sket2... kalo nak gedebuk terus beli, mane nak cekau kan... aku ni surirumah... ekekkee...

Puas gak survey2... mula2 ingat nak amik Blackberry... tapi last2 taknak pulak... sebab dia bukan pakai sgt application yg ada dlm tue... pakai yg biasa2 ajer... sebab sume kejer or whatever dia guna notebook ajer... normally kat opis je dia wat kejer... kat umah, dok bersantai dgn family ajerla... dia bukan businessman or orang besar apa ke, nak sibuk memanjang pon kan... hehhehe... tapi bab hp ni, mmg dia biasa ngan NOKIA aje... huhuhu... pi2 survey, ada model baru... N96 or N86... dan rege dua2 tu, dlm aku nyer bajet... bolehla... tapi N86 nampak comel sketla... so, last2 amik jer N86... masa tu lak, tgh offer... beli hp tu, free lak lagi sebijik hp samsung yang biasa tu... agaknye model tu dah tak jual pon kat pasaran... tapi dah bagi free, amik ler jugak kan... hehhehe... So this is N86...

Ni plak ader extra present... masa kuar last week, sambar gak t-shirt ni sehelai... beli sorok2... yang ni dia mmg taktau n suprise... hahaha... bab pakaian ni, dia mmg tak kisah ape... aku beli apa pon dia pakai... cap ayam, cap unte, cap kerbau cume dia bedal... kaler merah, biru, ijau, belang, kotak2, sume dia belasah... asal jgn ader gambo pelik2 udah...

So, ni jerla kisah aturcara rini... resipi kek yang nampak sedap n memang sedap itu, aku masuk entry berikutnya... sekian, wassalam...

No comments:

Post a Comment