Pages

Wednesday, September 30, 2009

Hari2 berikutnya Syawal 1430H...

Salam...
Sambungan entry tuk rini... kisah makan2 n ziarah umah kawan2... 2nd day raye pi umah Ita... pes day tak sempat nak pi walaupun umah Ita kat atas jer pon... Iwan kejer malam masa raya tu... time petang tak sempat nak pegi... pergi la keesokan arinya... kebetulan Zaki n Kak Shai ajak mai umah... sebelum pi umah Zaki, pi umah Ita n Iwan dulu... Sedap makan laksa kat umah ita... tq ita... dah puas makan berlemak2 n bersantan, pekena laksa, mmg la sgt shedappp... kanak2 ni main, takmo balik dah... hehhee...

Gambo ni amik kat fb ita n edit... aku tak amik gambo pon... ekekke..


Pastu, pi plak umah Kak Shai n Zaki... depa pon dah nak back for good... tunggu urusan Zaki siap... makan2 kat umah Kak Shai n Zaki, ader soto la plak... mmg lengkap makan2 raye aku thn nie... sume ader... hehhe... Ros pon bawak turun nasi briyani n kudap2 dari umah dia... mmg aku makan jer... lupe jap diet seminggu nie... berat naik la dekat 2 kg sepanjang makan2 raye nie... tapi aku tak kisah pon sgt sebab puas sgt makan... pasni leh diet dengan tenang... ekekke...

Tgkla, makcik2 ni sembang... tak nampak ghupe cam raye pon sebab stok baju raye abiss... ni Irdina or Irfan la amik gambo nie...


Ni plak Irfan yg amik... dia cantas kepala syed sebab nak amik gambo syed Jr aka Syed Ali... hehhe...
Muke Rose wife Syed ni pon Irfan amik... bukan setakat muke... kaki si Rose pon dia snap mula2 tue... ekeke... silau la kat belakang tu... santekk kan owg nyer.... :)

Pastu weekend lepas ari Jumaat Kak Zarinah n Tn Zaid kat Jabriya wat gak open house... sib baik Kak Ina jemput awal n buat ari Jumaat... sebab kalo ari Sabtu, Mr I kejer... takleh la nak dtg... ader yg sempat kitaorg ziarah... ader gak yg terkucil... bukan sengaja... tak sengaja... umah kak Anis kat Jabriya tak dapat nak pergi sebab malam pes raya tu, pas maghrib jer aku dah terbungkang... penat masak... ekekke... umah kat Mala plak, sebab ita msg ptg tu aku lambat baca... dah malam baru bace... hp aku tu mmg jadi bahan mainan kanak2 nie... kalo nak pi siang pon my laling dah start kejer pon raya ke-3 tue... takder rezeki nak pi... lain kali kalo jemput lagi, insyaallah akan diusahakan tuk pergi... mahap yer akak2...


Irfan n Irdina kat umah Kak Ina... sonok bgt diaorang ni nengok umah Kak Ina yg cantik itew...


Makanan yg sangat la banyak n sume sedap2... satay, rojak buah, mee kari, nasi impit, kuah kacang, rendang, nasi tomato... mmg aku makan tak toleh belakang... hehehe... kalo aku yg masak byk cenggini, mau 3 hari 3 malam terbungkang pastu... penat tak ilang...


Kak Ina aka tuan umah n Me...


Antara tetamu2 yg awal wif tuan umah ... Kak Yati, Kak Elly n me wif Kak Ina...


Makan, jgn tak makan... ni yg ke berapa round entah... hehehe...


Tu, kisah open house n aidilfitri 09 1430H ... pasni, kalo ada pi ziarah agi aku masuk entry kemudianlah yer... ok gak kan raye kat sini... ader gakler suasana walaupun tak sama ngan bumi Msia tercinta... tapi feel tu tetap dirasai... alhamdulillah, aku takderla teriyak ker meleleh air mata raya thn ni sebab tak dapat raya kat Msia... tapi ader la sebak sket gitu... ni la my pes time kan... thn depan taktau ler rezeki cemana pulak... Mr I, dia lepak jer... dia dah biasa pon since study pon mmg kat luar Msia... raya aidiladha ni, insyaallah tak balik la pon... sebab we all plan nak balik cuti either in Dis or early Jan... Insyaallah... tgk schedule kejer n skul kanak2 ni dulu...

Tu jerla tuk entry ni... nanti entry ole2 Msia from Wawa n my new toys kan menyusul... apa ekk? sape dah tau, dok diam2 yer... hehhee... nak pakai pon tak berapa nak reti agi... ekekke... sekian, wassalam...

No comments:

Post a Comment